ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.


Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας, στην πανηγυρική συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Φιλοπατρία και την Διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης, απονέμοντας το ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ στην Δασκάλα του Γένους μας, την ηρωική Χαρά Νικοπούλου.

Με αυτή την ομολογουμένως θαρραλέα στάση της, η Ακαδημία Αθηνών, αφ' ενός μεν καταφέρνει ένα αποφασιστικής σημασίας πλήγμα στους πάσης φύσεως ανθέλληνες και κονιορτοποιεί τα σχέδιά τους για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδος στα βρώμικα χέρια των ανόμων εχθρών της, αφ' ετέρου δε, αποστομώνει όλους εκείνους που επιτέθηκαν στη Χαρά με οποιονδήποτε τρόπο (τούρκους και υποτιθέμενους Έλληνες) κατατάσσοντάς τους στην ίδια κατηγορία αίσχους και ντροπής.

Τη στιγμή που οι ντόπιοι συνεργάτες των εχθρών μας, ετοιμάζονται να χαρακτηρίσουν σαν Ποινικά Εγκλήματα την Αγάπη για την Πατρίδα και το Έθνος μας και την συνειδητή Πίστη Στον Τριαδικό Θεό, έρχεται με παρρησία η Ακαδημία Αθηνών να δείξει τον δρόμο του Χρέους και της Τιμής, αναδεικνύοντας την Δασκάλα της ψυχής, των ονείρων και της ελπίδας όλων των χειμαζομένων Ελλήνων, σε Φάρο φωτεινό και άσβεστο και σε παράδειγμα που πρέπει να μιμηθεί κάθε Ελληνόψυχος.

Η Ακαδημία Αθηνών με αυτή την ιστορική απόφασή της, κηρύσσει με σαφήνεια και αδιαμφισβήτητη καθαρότητα ότι τα ΛΟΓΙΑ και τα ΕΡΓΑ της ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ καθορίζουν πλέον τον ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΝΟΝΑ ΠΑΔΕΙΑΣ και αποτελούν το ΛΑΜΠΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για κάθε Δάσκαλο ή Δασκάλα, όλων των βαθμίδων, όπου και αν βρίσκονται.

Η Ακαδημία Αθηνών το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2010, άπλωσε τις μεγάλες και δυνατές Ελληνικές της φτερούγες και μας έδειξε ότι κάτω από αυτές εκκολάπτονται οι ελπίδες μας για Εθνική ανασύνταξη και συσπείρωση, που θα φέρουν το ποθούμενο για όλη την Ελλάδα, έτσι όπως την περιέγραψε στην αντιφώνησή της η Δασκάλα - θρύλος προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, που την άκουγε εμβρόντητος και ανήμπορος να αντιδράσει.

(Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974. ΤΗΛ. 6934654321 & 2106003680).

===================================

Η Αντιφώνησις

Η Χαρά Νικοπούλου προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κατά την παρασημοφόρησή της με το Αργυρούν Μετάλλιον Ανδρείας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

Εν έτει 2010, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους,

Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών,

που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.

Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης.

(Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών, Πανηγυρική Συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2010).

5 σχόλια:

 1. Το 2011 ας είναι μία χρονιά επίγνωσης και συνειδητοποίησης.
  Μια χρονιά που μέσα από τις δυσκολίες που θα έρθουν θα πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο εντός μας και να επιστρέψουμε στις Αξίες μας.
  Μέσα από το 2011 πρέπει να βγούμε ωριμότεροι και σοφότεροι ως λαός, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να απαιτήσουμε ότι μας ανήκει… Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
  Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!!
  Ο ήλιος της νέας χρονιάς που ανατέλλει να φέρει διαύγεια στις σκέψεις μας, καθαρότητα στις καρδιές μας, και γαλήνη στις ψυχές μας.
  Εύχομαι κάθε ευτυχία σε προσωπικό επίπεδο, Υγεία, Επιτυχία, Αγάπη και πολλή ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
  Αυτόχθονες Έλληνες

  Υ.Γ. Συγχαρητήρια για την έκδοση του βιβλίου σου! Καλή Επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ! ΕΙΣΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒLOG ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. BRAVO PSIHARA.OUTE TA MOGOLIA OUTE I ADELFES TON TILESKOUPIDION DEN THA KATALAVOUN OTI H ELLAS DEN THA HATHI POTEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΘΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή