ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟ ...ΚΟΨΕ ΤΙΣ "ΠΑΠΑΡΙΕΣ" !!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ 'Η "BRAVO YORGO" ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ... ΔΗΛΑΔΗ "ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ" ΤΟΥΣ!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΑΡΙΑ' ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ "ΕΙΔΙΚΕΣ" ΑΝΑΓΚΕΣ ;;;;;

ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....

Η παπαριά λοιπόν είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία.

Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:
-Ως απάντηση σε σχόλιο βαθυστόχαστο: «παπαριές ».
-Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου».
-Κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε « στα παπάρια μου».
-Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή « τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους « Μέτρησέ μου τα παπάρια».
-Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς ορίζονται ως « παπάρες».

ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΜΕ "ΠΑΠΑΡΑ" ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ "ΠΑΠΑΡΙΕΣ" !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου