ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΥΠΡΟΣ 1974-Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ"


Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Δημητριάδη, "ΚΥΠΡΟΣ 1974 - η μεγάλη προδοσία", το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ.
Ο δημιουργός του ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ "ΠΕΛΑΣΓΟΣ", Ιωάννης Γιαννάκενας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ζήτησε από όλους να σηκωθούν όρθιοι και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τους Πεσόντες της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974, αλλά και για τον ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΗΜΟΥ, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε ενταφιαστή στο ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ.
Μετά την συγκινητική αυτή πράξη τιμής, χαιρέτησαν την εκδήλωση: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974, κ. Νίκος Αργυρόπουλος.
Ο κ. Κώστας Ανεμάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας 1974, του οποίου ο αδελφός Δημήτρης, Στρατιώτης (ΔΒ) της ΕΛΔΥΚ αγνοείται από τις 16-8-74, μέχρι σήμερα.
Η Ελένη Γρίβα, γεν. γραμματέας του Συλλόγου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας. Ο αδελφός της Χρήστος, Δεκανέας (ΕΜ) της ΕΛΔΥΚ αγνοείται από την 16-8-1974 μέχρι σήμερα.
Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον κεντρικό ομιλητή της παρουσίασης, τον γνωστό συγγραφέα και τ. Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Ιωάννη Κακολύρη, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για την πολύ καλή εργασία του, για την αντικειμενικότητα και το θάρρος του.
Ακολούθησε ο βετεράνος του 1974, κ. Αντώνης Δούλας, ο οποίος έχει προλογίσει το βιβλίο.
Πριν παραδώσει το βήμα στον συγγραφέα, ο κ. Δούλας κάλεσε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974, κ. Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος παρέδωσε τιμητικά, εκ μέρους του Συνδέσμου, έναν ΜΑΥΡΟ ΜΠΕΡΕ στον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Δημητριάδη (ο οποίος είναι γνωστός διαδικτυακά ως ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ). H ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ όλων ήταν ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ.
Ο συγγραφέας στην ομιλία του ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην έρευνα και συγγραφή του βιβλίου, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Αναφέρθηκε με πολύ συγκίνηση στην ΕΠΟΠΟΙΙΑ της ΕΛΔΥΚ και των άλλων πολεμιστών του 1974. Είπε χαρακτηριστικά ότι το βιβλίο γράφτηκε για να ΤΙΜΗΣΕΙ αυτούς που έπεσαν αλλά και για αυτούς που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ.
Στην συνέχεια ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, αναφέρθηκε στο "μεταίχμιο" μεταξύ του πολεμιστή και του θανάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά, σήμερα υπάρχει ανάμεσα μας ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε σε αυτήν την "εκκρεμότητα" για περίπου ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, και κάλεσε στο βήμα τον έφεδρο ανθυπολοχαγό των Λ.Ο.Κ. Δημήτρη Κοκκίνη, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε το 1974 και ήταν κρατούμενος στις φυλακές "Σεράι" των Τουρκοκυπρίων για περίπου 6 μήνες. Στον κ. Δημήτρη Κοκκίνη προσφέρθηκε το βιβλίο του Κώστα Δημητριάδη, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ.
Η Ελληνοπρεπή αυτή εκδήλωση έληξε με τα εξής λόγια από τον εκδότη Ιωάννη Γιαννάκενα:
"Πάντα να ονειρευόμαστε, να πιστεύουμε, να έχουμε την ΑΙΩΝΙΑ την φλόγα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί καλύτερες ημέρες θα έρθουνε, για ένα λόγο, γιατί είμαστε ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και πάντα έρχονται καλύτερες ημέρες. Αρκεί να μην χαθούμε όλοι από την ΠΙΣΤΗ."
Μηνύματα συμπαραστάσεως έστειλαν οι Στρατηγοί: Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος (Διοικητής ΕΛ.ΔΥ.Κ. στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ) και Σπυρίδων Δελής (Τχης, Υποδιοικητής ΕΛ.ΔΥ.Κ. στον ΑΤΤΙΛΑ Ι και ΙΙ).
Την εκδήλωση τίμησαν, ο παλαίμαχος ιερολοχίτης της δεκαετίας 1940-1950, στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, οι βετεράνοι πολεμιστές Κύπρου, Υπλγοί (ΠΖ) Κόλλιας Ιωάννης και Σκούρας Δημήτριος, οι Στρατιώτες Ανδριόπουλος Σταύρος, Χόνδρος Ευάγγελος, Πανταζώνας Χρήστος, Μπαλογιάννης Γεώργιος, Πετρέλης Λάμπρος και Αργυρόπουλος Νικόλαος.
Η κυρία Αμαλία Χανδρινού, σύζυγος του Πλωτάρχη Ελευθερίου Χανδρινού, Κυβερνήτη του Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ και αδελφή του Πλοιάρχου Βασίλη Γαβριήλ (Κυβερνήτη του υποβρυχίου «Γλαύκος»), η Μαρία, κόρη του Αγνοούμενου Ανχη (ΠΒ) Στυλιανού Καλμπουρτζή, η κυρία Βίκυ Τσιάκα, σύζυγος του Αγνοούμενου Τχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Τσιάκα, η Βικτωρία, αδελφή του Πεσόντα Στρατιώτου (ΠΖ) Πιπεριάν Περσέχ, η αδελφή του Αγνοούμενου Στρατιώτου (ΠΖ) Αναστασίου Κρατημένου, η σύζυγος και η κόρη του ενεργού βετεράνου Πολεμιστή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Μιχάλη Χαζάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή πρόσφατα.
Καθώς και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK/VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=cgxyrBpkJ1o



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου