ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η αδυναμία της κατανόησης του όρου "ανιδιοτελής"...



Καθόμουν και σκεφτόμουν πόσο διπρόσωποι είναι κάποιοι άνθρωποι...
Θα σας φέρω ένα παράδειγμα...
Το βιβλίο ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ 14-16/8/74 το οποίο είναι Μαρτυρία του βασικότερου πρωταγωνιστή της, του επικεφαλής της Αμύνης τότε Ανχη ΠΖ Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλου, το οποίο είχα την τιμή να επιμεληθώ συγγραφικά εγώ.
Μέχρι τότε που εκδόθηκε πρώτη φορά, λίγοι γνώριζαν σε βάθος αυτήν την Μάχη με όλες της τις λεπτομέρειες...
Ασε τις ανακρίβειες που έλεγαν διάφοροι για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 1974 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Ενός βιβλίου που είναι πιστό αντίγραφο της αναφοράς του προς το ΓΕΣ του βασικού της και πιό υπεύθυνου να την αφηγηθεί Αξιωματικού, του επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης.
Και αντί να ακούσουμε έστω ένα ευχαριστώ, για αυτήν την επαναλαμβάνω ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ προσπάθεια και δική μου και πολύ περισσότερο του κ.Ταξχου, όλοι έχουν αποδοθεί σε μια "έρευνα" να ανακαλύψουν "από που βγάζουμε λεφτά" με το βιβλίο μιάς και αποδεδειγμένα, ούτε ο κ.Ταξχος εισπράττει ιδία βουλήσει δικαιώματα συγγραφέα, ούτε εγώ εισέπραξα αμοιβή επιμελητή...
Ομως δεν μπορούν να ησυχάσουν...
Και κάποιοι είναι και ...βετεράνοι!
Τους δείχνεις το δάσος και αυτοί αναλώνονται όχι να βλέπουν το δένδρο ..αλλά τον θάμνο!
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο κ.ΤΑΞΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ;
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Εγω λέω ότι μάλλον επειδή δεν έχετε μάθει να κάνετε κάτι με ανιδιοτέλεια...
Κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζουν καν αυτην την λέξη!

Μάθετε λοιπον ότι ούτε εγώ, ούτε ο κ.Ταξχος εισπράξαμε ένα eurocent από αυτό το βιβλίο...
Γιατι σκοπός αυτού του βιβλίου ήταν ο κόσμος να γνωρίζει πλέον ότι το 1974 εκεί στην περιοχή μεταξύ Γερόλακκου και Αγίου Δομετίου κάποιοι σταμάτησαν τους Τούρκους πολεμώντας 1 εναντίον 22 πάνοπλων και υποστηριζόμενων με άρματα, πυροβολικό και αεροπορία, Τούρκων...

Και μην φανταστείτε ότι ο κ.Ταξχος δεν έχει ανάγκη για αυτό την αποποιήθηκε την πληρωμή του.
Αν σας πω πόση είναι η σύνταξη του μίνι-Ταξχου που εισπράττει, θα γελάσετε για να μην κλάψετε!

Όσο για μένα μιας και αναφέρομαι σαν επιμελητής, θα αμοιβόμουν άπαξ με μια μικρή τυπική αμοιβή... 
Καταλάβατε λοιπόν ποιός ήταν ο αληθινός σκοπός όλων των συντελεστών στην δημιουργία και κυκλοφορία αυτού του βιβλίου;
Και από την πορεία του βιβλίου που βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για την 3η (στην πραγματικότητα 4η) έκδοση του και τις αντιδράσεις Στρατιωτικών και σε κάποιες περιπτώσεις Πολιτικών παραγόντων - κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν μέχρι και στην "αναρμόδια" Κυπριακή Βουλή - φαίνεται ότι "η αποστολή μας, η διάχυση δηλαδή της γνώσης, εξετελέσθη επιτυχώς"!
Και ένα λεπτό ρε σεις λεβέντες....
Ο Σταυρουλόπουλος δεν έπρεπε να πάρει τις τιμές που δικαιούταν έστω στην δύση του βιολογικού του βίου, για οτι έκανε τότε;
Δεν έπρεπε να αναγνωρισθεί σε αυτό το 92χρονο πλέον γεροντάκι, ότι υπήρξε εξαιρετικός Αξιωματικός και πραγματικός Πατριώτης, χωρίς φόβο και με ορθή κρίση των καταστάσεων;

Δεν επρεπε οι Ελληνες να μάθουν ότι ΟΛΟΙ οι διασωθέντες Ελδυκάριοι σώθηκαν χάρις σε αυτόν ;;;;
Οταν συναντήθηκα με τον ΗΡΩΑ Λούη Ιωαννίδη που ηταν τότε Λοχαγός, Διοικητής του 4ου Λ/ΤΦ στην Μάχη του Στρατοπέδου και τον ρώτησα "κε Ιωαννίδη αν ο Σταυρουλόπουλος δεν διέτασσε "απαγκίστρωση" τι θα κάνατε;;; 
Και η απάντηση του ΓΕΝΝΑΙΟΥ Λούη Ιωαννίδη ήταν : "θα πέφταμε στα ορύγματά μας μέχρι τον τελευταίο. Κανείς μας δεν θα έκανε πίσω. Αυτή ηταν η διαταγή μας και αυτήν θα εκτελούσαμε μεχρι τον τελευταίο μας"!
Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς το βαρος που πήρε στους ώμους του ο 49χρονος τότε Αντισυνταγματάρχης του ΓΕΣ που από το πουθενά βρέθηκε Υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου ως Στρατοπεδάρχης. Ένα βάρος να προτιμήσει να διατάξει "σύμπτυξη εν ημέρα και υπό την ισχυράν πίεσιν του εχθρού" παρά να χαθούν άδικα όλοι οι άνδρες του, επειδή έτσι το θέλησε ο Διοικητής τους, που την ίδια ωρα επινε μπύρες στην Κλήρου, αλλά και κάποιοι πολιτικάντηδες των Αθηνών.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ κλπ 
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ... 
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ....
ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ...

Ξέρω ότι ανιδιοτελώς έπραξα ότι έπραξα, δηλαδή πήρα την συνέντευξη από τον κ.Ταξχο, μετέτρεψα τον προφορικό του λόγο σε γραπτό και το παρέδωσα - αφού πήρα την έγκριση του κ.Ταξχου - στον Γιάννη Γιαννάκενα για να το εκτυπώσει, αφού πρώτα υπογράψαμε και οι δυό μας αποποίηση από οποιαδήποτε αμοιβή ή δικαιώματα.
ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ Χαράς Τοπαλίδη, αδελφής του πεσόντα Λοχία του ΛΒΟ/ΕΛΔΥΚ Νίκου Κρητικού και της Ελένης Γρίβα, αδελφής του αγνοηθέντος μέχρι και σήμερα αγνοούμενου Δεκανέα του Λ/ΔΚΣΕΩΣ Χρήστου Γρίβα ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ:
- Nα είστε καλα και συ και ο κ.Ταξχος γιατί πλέον μάθαμε πως χάθηκαν τα αδέλφια μας...
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ....
Καταλάβατε κύριοι ιδιοτελείς που συνεχώς αναφέρεστε σε μένα, επειδή δεν μπορείτε να βρείτε την αληθινή σημασία - ώστε να την κατανοήσετε - της λέξεως ανιδιοτελής;;;
ΥΓ: Σε ότι αφορά κάποιους Κυπρίους Αποστράτους που αναφέρουν ότι "υπερτονίστηκε η προσφορά της ΕΛΔΥΚ στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ" θα τους καλούσα, να ρωτήσουν όποιους Βρετανούς Αξιωματικούς συναντήσουν, ποιά Μάχη διδάχθηκαν στην Στρατιωτική τους Ακαδημία, ως την πιό άνιση Μάχη της Παγκόσμιας Ιστορίας των Νεωτέρων χρόνων. Και μετά ...συζητάμε ότι θέλουν !

Στην φωτο βλέπετε:
- ιδιωτικο συμφωνητικο αποποιησης δικαιωμάτων κ.Ταξχου και δικής μου αμοιβής
- 1η εκδοση εξαντλήθηκε
- 2η εκδοση - εξαντλήθηκε
- ειδική εκδοση εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - εξαντλήθηκε
- 3η έκδοση - σε κυκλοφορία από 16/6/2017

Το παρόν άρθρο είχε γραφεί κατά τον μήνα Μάιο.
Στις 11/6/17 ο κ.Ταξχος απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.
​Του το αφιερώνω.

Κ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ο επιλεγόμενος "Μαυροσκούφης"
(αρθρογράφος της εφημ. Η ΜΑΧΗ - Κύπρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου