ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Διάβαζα ένα μακροσκελέστατο άρθρο-κριτική για την πορεία του Νικολάου Πλαστήρα, από κάποιον που σίγουρα δεν πλημμύριζε από φιλο-βενιζελικά αισθήματα. Προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Πλαστήρας ήταν ...προδότης και οτι εξ αιτίας της δειλίας του επέστη η ρήξη του μετώπου και επήλθε η καταστροφή.
Το χειρότερο έργο που μπορεί να προσφέρει κάποιος στην Πατρίδα του, είναι να βγάλει τις εμμονές τους και τα κολλήματά του και να προσπαθεί να τις μεταδώσει στους άλλους σαν θέσφατο Ιστορικής πραγματικότητας. 
Τον Πλαστήρα για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Όχι όμως για δειλία. 
Εγώ διαβαζοντας επισταμένως την ιστορία της Μικρασιατικής Εκστρατείας δεν είδα πουθενά Διοικητή Συντάγματατος να βρίσκεται στις σκοπιές μαζί με τους τσολιάδες του, να κλαίει όταν έχανε μεγάλο αριθμό ανδρών, να σκέφτεται πως θα σώσει τον κόσμο και τους πολεμιστές του και εν κατακλείδι να εκτελεί καθήκοντα "ποιμενικού κυνός" σε ένα στράτευμα που βάδιζε διαλυμένο προς την θάλασσα.
Την απάντηση για τον Πλαστήρα την δίνουν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Δεν ονόμασαν "Καραμπιμπέρ" ούτε τον Τρικούπη, ούτε τον Πρίγκιπα Ανδρέα. Δεν ονόμασαν "Σεϊταν Ασκερ" μονάδες που αυτοδιαλύθηκαν επειδή οι Διοικητές τους ήταν ανίκανοι.
Ο Πλαστήρας πλήρωσε το τίμημα της Δίκης των Οκτώ, όπου εκτελέστηκαν οι Έξι. Και εκεί εδράζεται το μένος τους.
Κάποιοι - όπως αυτός του οποίου το δήθεν ιστορικό κείμενο διάβαζα - μιλούν για σπουδή του Πλαστήρα να φτασει στην θάλασσα και να μπει στα καράβια για να έλθει στην Αθήνα να κάνει την Επανασταση με σκοπό να επαναφέρει τον Βενιζέλο.
Αν αυτό ήταν αλήθεια δεν θα είχε μείνει με τους τελευταίους Ελληνες Στρατιώτες να επιβιβαστεί σχεδόν τελευταίος αφού πρώτα έδωσε την Μάχη στον Σταυρό της Ερυθραίας.
Όσο για την Δίκη των Οκτώ, εγώ πρώτος είπα ότι η Δίκη ήταν μια Δίκη-Νομική παρωδία, η οποία έγινε για να υπάρξει η Λύτρωση από το άγος της ήττας. Αλλά μην αγιοποιούμε και τους κατηγορούμενους έτσι; Μπορεί ο Πρωτοπαπαδάκης να μην έφταιξε στο μέγεθος που έφταιξαν οι υπόλοιποι, αλλά δεν ήμουν εγώ που υπέγραψα Βασιλικό Διαταγμα ένα μήνα προ της Καταστροφής που απαγόρευα σε Έλληνες Πολίτες να διεκπεραιώνουν προς την Ελλάδα "αλλοδαπούς" πολίτες (και οι Σμυρνιοί μη εντασσομένης της Σμύρνης στην Ελληνική Επικράτεια, εθεωρούνταν "αλλοδαποί"), αφήνοντας τους Σμυρνιούς στο μαχαίρι του Κεμάλ.
Παρά ταύτα πιστεύω ότι ο Πλαστήρας έκανε μεγάλα λάθη. Η εμμονική προσήλωσή του στον Βενιζέλο και τον Βενιζελισμό, τον κατεστρεψε και του θόλωσε πολλάκις την σκέψη. Απόδειξη η η Συνθήκη στα Μουδανιά, μετά αυτής η αποτροπή του Παγκαλου να ορμήσει κατά της Ανατολικής Θράκης με την ανασυσταθείσα Στρατιά Εβρου, αλλά και η αποδοχή της Συνθήκη της Λωζάνης. 
Απόδειξη το Κίνημα του '35, όπου ο Βενιζέλος έβγαλε την ουρά του και την πλήρωσαν άλλοι. Αλλοι με την ζωή τους (Τσιγάντες, Παπούλας κλπ) άλλοι με πολυετείς φυλακίσεις και άλλοι με εξορίες.
Η στάση του σε ότι αφορά τον Πόλεμο του 1941 κατά των Γερμανών δεν διαφέρει από αυτήν την Ιωάννου Μεταξά. Ο Μεταξάς τι είχε πει στους Αγγλους: Αν οι Γερμανοί μας επιτεθούν θα αμυνθώμεν. Το επιτάσσει η Ιστορία μας. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οι Γερμανοί δεν θα επιτεθούν ενόσω τηρούμε στάση ουδετέραν απέναντί των (ήξερε και το έλεγε). Αν κύριοι, θελήσετε να σπάσετε την ουδετερότητά μας (απευθυνόμενος στους Άγγλους) θα το κάνετε με αποβίβαση επί Ελληνικού εδάφους των αναγκαίων Μεραρχιών μετά του οπλισμού των δια να αμυνθώμεν.
Ε το ίδιο περίπου είπε και ο Πλαστήρας - που οι εχθροί του το διόγκωσαν ώστε να τον εμφανίσουν ως Προδότη.
Ξέροντας τι καθαρματα ήταν οι Αγγλοι (από την σταση τους στην Μικρά Ασία και μετέπειτα) στην περιβόητη επιστολή του αυτό λέει. Να μην πολεμήσουμε τους Γερμανούς προς χάριν των σχεδίων της Αγγλίας, που θέλουν να μας εμπλέξουν χωρίς αυτοί να θυσιάσουν κάτι (κι όντως οι Άγγλοι έσπασαν την ουδετερότητα μας και προκάλεσαν την επιθεση των Γερμανών με μόνο μερικές Ταξιαρχίες Νεοζηλανδών και Κογκολέζων... χωρίς βαρύ οπλισμό και αεροπορία).
Και οι επικριτές του Πλαστήρα ξεχνούν ποιός ανέλαβε την κρίσιμη περίοδο των Δεκεμβριανών να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά - διότι ξέροντας τους κομμουνιστές από την δράση τους στο Μικρασιατικό Μετωπο ήταν άκαμπτος αντικομμουνιστής - και να προκαλέσει το γνωστό ρηθέν υπό των ΕΑΜιτών "Τι Παπαγος τι Πλαστήρας" λίγο αργότερα με την ΕΠΕΚ.
Ο λιτός τρόπος ζωής του, ήταν δείγμα ανθρώπου έντιμου, πατριώτη, που αγάπησε αυτόν τον τόπο. Και είναι ντροπή όταν κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ κολλημένοι προσπαθούν να τον αποκαθηλώσουν παρά τα όσα πρόσφερε, μόνο και μόνο επειδή μέχρι το τέλος του βίου του υπήρξε ένας αμετανόητος Βενιζελικός.
Για τον Κονδύλη που ήταν δέκα φορές πιό αντιβασιλικός από τον Πλαστήρα δεν λενε τίποτα, γιατί σαν σουπιά που ήταν (γενναίος αλλά και "πολιτική σουπιά") μόλις κατάλαβε που πάει το πράγμα μεταπήδησε στο φιλο-βασιλικό στρατόπεδο και αναβαπτίστηκε στην πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΥΞΙΔΑ ΣΟΥ.

4 σχόλια:

  1. η κατασταση με τις ορδες απο τις λαθρομεταναστευτικες κατσαριδες εχει εναν παραλογισμο που θα πρεπει να μας εξηγησει το πολιτικο προσωπικο αυτης της χωρας

    οταν αυτες οι κατσαριδες περνανε απο την ελλαδα στην ευρωπη στη ζουλα ,οι χωρες της ε.ε τους ξαναστελνουν στην ελλαδα με βαση τους αστειους κανονισμους της ε.ε οι οποιοι νομοθετουν για τους επιδρομεις διακιωματα απο το πρωτο δευτερολεπτο πυ θα εισβαλλουν σε ελληνικα νερα η στερια

    απο το πρωτο δευτερολεπτο ο εισβολεας εχει καλυψη και νομιμοτητα για την πραξη του και υστερα ταχατες απορουν γιατι εισβαλλουν ολο υποκρισια οι πολτικαντηδες που με νοους τους προσκαλουν!

    γιατι λοιπον η ελλαδα δεν τους στελνει και αυτη πισω στν τουρκια απο εκει που μπουκαραν οπως ακριβως κανει η ευρωπη προς αυτην και την ιταλια?

    γιατι χρησιμοποιειται μια χριστιανομαρξιστικη ηθικολογια για να δικαιολογει πολτικες αποφασεις?

    αν ηθελαν θα τους εδιωχναν αμεσως στην τουρκια διχως ασυλα και γραφειοκρατικες διακιολογιες που αυτοι υστερα απο πολτικη αποφαση νομοθετουν και επειτα κρυβονται πισω απο τα φουστανια τους.

    γιατι το αιτημα της ελλαδας ειναι αντιστροφο και ζητα απλως και απο τις χωρες του βιζεγκραντ να αυτοκτονησουν μαζι της σε ενδειξη...αληλλεγγυης?

    ειναι εγκληματικη η σταση της δημοκρατιας απεναντι στο ζητημα και οι παραλογισμοι του καθεστωτος που ανοιχτα εφαρμοζει εθνοκαθαρση και εποικισμο εδαφων

    με προσχημα ηθικολογιες και αλλες φτηνες δικαιολογιες πολιτικων επιλογων

    η απελαση δεν ειναι ουτε τχενικο ουτε νομοθετικο ουτε χριστιανικο προβλημα αλλα απλως επιλογη γεοπολοτικη συνειδητη και δολια



    γιατι καθεται και κανει τη ζωη δυσκολη του εθνους αυτου ο πολτικος κοσμος και δεν φροντιζει να απαλλαγει απο τους λαθραιους πειρατες των θαλασσων

    διωχνοντας τους στην τουρκια αλλα καθεται και μπλεκει τη χωρα σε μια περιπετεια με αιτηματα ασυλου και αλλες γραφειοκρατικες διαδικασιες που σκοπο εχουν να κρατησουν στην ελλαδα μονιμα αυτες τις κατσαριδες επιδρομεις ?

    ασφαλως τα προβλημα τους δεν μας αφορουν και οι πολιτικοι εχουν την αντιπροσωπευση του εθνους και οχι των λαθρομεταστων αυτο που κανουν συνιστα εσχατη προδοσια και λογο να ανατραπει το καθεστως αυτο με πραξικοπημα αμεσα για να τερματιστει η προδοσια

    βρισκονται στα ποστα για να προστατευουν τα συμφεροντα αυτου και τα δικα μας των πολιτων και οχι των ξενων εισβολεων οτι ιδοτητα και αν τους αποδιδουν ακομη κια προσφυγες ,δεν μας αφορα η προσφυγια τους,δουλεια τν πολτικων και αξιωματουχων ειναι προστατευουν τους ελληνες οχι τους αλλοδαπους εισβολεις αυτο ειναι δουλεια λομπιστων κια οχι του ελλαδικου κρατους αν ειναι δυνατον να εχουμε για εκπροσωπους λομπιστες του εισβολεα!


    και ασφαλως η εσχατη προδοσια της δημοκρατιας δεν μασκαρευεται πισω απο ιδιωνυμα και αντιρατσιστικες νομοθεσιες ,προκειται για κτηνωδη καταστολη απο ενα καθεστως προδοτων που επιβαλλει ανοιχτη τυρανια δια των νομων της στο εθνος ενω το γενοκτονει με διαστροφικο τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επισης ειναι ακατανοητη και παντελως δειλη και αφελης η σταση των κατοικων στη χιο και κεντρικο αιγαιο

    στις διαμαρτυριες τους προς το επαρατο δημοκρατικο καθεστως των αθηνων το μονιμο αιτημα τους ειναι να τους διωξουν απο τα νησια τους και να τους μεταφερουν στις ηπειρωτικες πολεις της χωρας!

    μα καλα περα απο το προφανες να σκεφτονται μονον την παρτη τους και να θελουν να πεταξουν το προβλημα στο συνελληνα,πες δεν τους νοιαζει και ειναι γουρουνια


    μα καλα δεν καταλαβαινουν οτι δεν ειναι αυτο λυση αλλα απλως θα αδειαζουν προσωρινα το χωρο στο νησι τους για να εισβαλλουν αλλοι επιδρομεις και να τον ξαναγεμιζουν σε μια αεναη διαδικασια που θυμιζει τον σισσυφο?

    μονη λυση ειναι να κλεισουν τα συνορα και να εκδιωχθουν και διωχθουν ποινικα οσοι παρεχουν υποστηριξη στους ξενους λαθρομεταναστες και προσφυγες εισβολεις

    μονον ετσι θα τελειωση το ζητημα με μηδενικη ανοχη στην εισβολη και την προσφυγια αναγκαστικα που θα καει μαζι με τα ξερα για το υπερτερο συμφερον το δικο μας στο δικο μας σπιτι

    ασφλως και ηπροσφυγια ειναι δικο τους προβλημα και δεν υπαρχει κανενα συμφερον να γινει δικο μας τουναντιον θα ειναι το τελος μας αυτο και ασφαλως εχει στηθει εμποριο μαφιζικου τυπου με τον εποικισμο της χωρας.A

    γιατι δεν τολμουν να ζητησουν το αυτονοητο,την αμεση απελαση ολων των επιδρομεων διχως γραφειοκρατειες νομοθετηματα και λομπιστικες χριτιανομαρξιστικες κερδοσκοπικες ανοησιες αιτηματων ασυλου ,να κλεισουν δηλαδη τα συνορα οριστικα για καθε εισβολεα διχως εγκυρη βιζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κυριοι λοιπον και κυριες πολιτικαντηδες κ αξιωματουχοι λοιποι που ειναι εμμισθοι υποστηρικτες του δημοκρατικου καθεστωτος των αθηνων

    που υποστηριζουν απο συμφερον και ανταλλασουν την υποστηριξη τους στο καθεστως με μηνιατικα εισπραξη στους τραπεζικους τους λογαριασμους σαν κρατικα στελεχη και βουλευτες σαν δηλαδη καλοπληρωμενες πορνες της δημοκρατιας που με το αζημιωτο υπερασπιζονται

    ας τους εκοβε το μισθο και τα λεγαμε,

    που καθε μηνα απο τους φορους οχι των ξενων εισβολεων επιδρομεων αλλα τους ντοπιους εισπραττουν χιλιαρικα ευρω ως κρατικοι αξιωματουχοι για να παιρνουν αποφασεις σαν μανατζερ

    το ιδιο και οι δικαστες που η ανεξαρτησια τους συνισταται στο μηνιατικο που πιστωνουν στις τραπεζες οι υπουργοι οικονομικων και ετσι και κοπει θα σας πουμε τι ανεξαρτητοι ειναι και αυτοι οι δραχμοφονιαδες των αναδρομικων ,

    ολοι λοιπον αυτοι πληρωνονται απο την τσεπη σας για να υπερσπιζονται σαν κρατος τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ το ακουτε ρε,τα συμφεροντα του εθνους,του κρατους και πανω απο ολα τα δικα μας των ιθαγενων

    οχι τα συμφεροντα των αλλοδαπων εισβολεων απο την τουρκια.οχι των προσφυγων και μεταναστων απο καθε σκατοκρατος

    αυτα οφειλουν να τα υπερσπιστουν τα δικα τους κρατη,και δεν μας αφορουν καθολου


    δεν καθονται στις καρεκλες και εισπραττουν μισθους και επιδοματα και καθε χτραδουρα

    ΟΥΤΕ για να μας κανουν χριστιανομαρξιστικα κηρυγματα ηθικοπλαστικου περιεχομενου ,αν θελουν ηθικολογιες ειχαμε τους παπαδες στις εκκλησιες,αυτα δεν ειναι δουλεια των κρατικων αξιωματουχων

    ουτε για να υπερασπιζονται αραπαδες και πακιστανους και συριους επιδρομεις στη χωρα αλμπανους και γεωργιανους φονιαδες και πρεζεμπορους σε βαρος των ελληνων και να κατηγορουν τον ελληνα που τους πληρωνει την ανετη διαβιωση απο το αιμα του


    αυτο ειναι δουλεια των ποινικολογων και κακως τους δωσανε τοσο αερα με αποτελεσμα να εχει καταργηθει η φυλακη και η θανατικη ποινη για να κανουν αυτοι πολλαπλασιο ανακυκλουμενο τζιρο , με τους ιδιους συνεχως πελατες εισαγομενους αλλοδαπους και ντοπιους θανατοποινιτες αλλοτες, που τους στερουσε η θανατικη ποινη και οι νομοι με πραγματικες ποινες σε κακουργους



    ουτε ειναι στα κρατικα ποστα για να μας μιλουν ταχατες για ανθρωπισμους πανανθρωπινες αξιες και αλλα τετοια μπαρμπουτσαλα και τριχες

    αν θελουν να υπερασπιζονται τετοια αποκυηματα της φαντασιας τους για να δικαιολογουν μαφιοζους του οικονικου εγκληματος και οχι τον ελληνα και την χωρα που τους εβαλαν εκει με μισθο

    τοτε να βρουν αλλα κοροιδα να πληρωνουν φορους και τους μισθους τους στο κρατος,η να πανε σε γραφεια λομπι ανθρωπινων δικαιωματων να εργαστουν για οτι μαλακια εχουν στο σκατοκεφαλο τους απο πιτουρα με εργοδοτες μυστικες υπηρεσιες και ναρκοεμπορους


    οι κρατικοι αξιωματουχοι κυριοι ειναι για να υπερσπιζονται συμφεροντα ,για αυτο πληρωνονται σαν καλοταισμενες πορνες της δημοκρατιας οχι για να μας κανουν κηρυγματα και να εισπραττουν στους τραπεζικους λογαριασμους μηνιατικα βρεξει χιονιζει




    και οχι οποια και οποια συμφεροντα αλλα μονον των ελληνων που τους διοριζουν και τους πληρωνουν σαν πουστηδες να προστατευσουν τα συμφεροντα τους τη ζωη και περιουσια τους, και απο τον καθε αλλοδαπο εισβολεα



    απλως οι ανθρωποι ειναι ανικανοι και δεν κανουν ,οταν υπερσπιζονται τον επιδρομεα και διωκουν τον ελληνα που τους ταιζει και τους διοριζει να τον προστατευουν

    ειναι σαν δικηγοροι που τους πληρωνεις και αυτοι στο δικαστηριο σε κατηγορουν απο πανω για τις...πανανθρωπινες αξιες

    μας δεν σας πληρωνουμε κυριοι για να μας κατηγορειτε ως κρατικοι αξιωματουχοι αλλα για να μαε υπερσπιζεστε εμας και χοι τους αλλοφυλους εισβολεις.


    αν δεν μπορειτε να μας υπερασπιστειτε σαν κρατος,τοτε φυγετε και αφηστε τους μισθους και τις καρεκλες οχι να υπερσπιζεστε τους αραπαδες που πηδανε την μαντρα στο αιγαιο και καταληγουν στην κυψελη να σκοτωνουν τους φορλογουμενους που σας πλρηνουν τα μηνιατικα της δημοκρατια σας μεσα




    ΑπάντησηΔιαγραφή




  4. και τους βλεπετε τι αλαζονεια εχουν τι αλαζονεια εχει το επαρατο καθεστως της δημοκρατιας των αθηνων με τις μαφιοζικες κοινοβουλευτικες συμμοριες του οικονομικου εγκληματος του λευκου κολλαρου

    με τι περιφρονηση και απειλες απαντουν στον ελληνα που ζητα το δικιο του που πληρωνει για αυτο κια αντι για αποτελεσμα βλεπει καταστροφη αντι για

    προστασια του βλεπει απειλες και εκφοβισμους απο το κρατιος που αυτος πληρωνει σαν οσμανος ραγιας

    τις μαφιες των πολιτικων κομματων ,το ενα απο τα 3 καρκινωματα καθε κοινοτητας κοινωνιας και εθνους ,τα αλλα δυο ειναι ο κακομαθημενος σκατολαος που τα δημιουργει τα μαφιοζικα κομματα και αυτα ως μεσολαβητες του γεννουν το υπαριθμον 3 επαρατο δημοσιο τομεα του κρατισμου αυτων των κοινοβουλευτικων μαφιων της δημοκρατιας ,τρομαρα τους

    κακομαθημενος λαος-> μαφιοζκα κομματα-> δημοσιο τομεα κρατισμος


    δημοκρατια -> ελευθερια-> αναρχια ->->τυρανια-> χαος -> παρακμη-> καταρρευση αγελης κοινωνιας εθνους πολιτισμου

    βλεπετε με τι περιφρονηση εφαρμοζουν τον εποικισμο της ελλαδας,πως υπερασπιζονται με παθος που ειναι αληθως και μισος προς τον ελληνα τον καθε αλλοδαπο επιδρομεα στη χωρα


    τι τεμεναδες του κανουν σαν σπιουνοι της οσμανοκρατιας στον τουρκο κανουν,

    τι κομπλεξ κατωτεροτητας βγαζουν μπροστα στον τελευταιο απλυτο πακιστανο και ασιατη εισβολεα που πηδα την μαντρα ο τσογλανος κια τους γραφει στα παπαρια του, σαν μηδισαντες

    και με τι περιφρονηση και μισος μιλανε εναντιον καθε ελληνα που σκυβει το κεφαλι σαν ραγιας και δεν ειναι τσογλανος αλβανος και αφγανος, που ζητα απο αυτους το αυτονοητο,

    να κανει αυτο που πρεπει κι αυτο που τον πληρωνει να κανει για να κορδονεται ο πουστης ο κρατικοδιαιτος μαναζτερ με το μηδενικο αποτελσμα που ξαναδιοριζεται μανατζερ και ξανα και ξανα και μηδεν ξαν και δημοκρατια σου λεει,να τον προστατευσει απο τους εισβολεις και την χωρα μαζι.

    αντι νερου χολη κι οξος αντι ντροπης για την ανικανοτητα του αξιωματουχου μισος και εκφοβισμος προς τον φασιστα ελληνα που τολμησε να σηκωσει κεφαλι και να ζητησιε τα δικαιωματα του απο τον αλητη μαναζτερ μανδαρινο με τα μηδενικα αποτελεσματα και τα πολλα μηδενικα αμοιβες στη τραπεζα απο τη τσεπη τη δικη του



    κι απομονωση και περιφρονηση ακομα και φυλακη του ταζει ο αλητης πολιτικος,νομοθετης καλοπληρωμενος κρατικος μανδαρινος των υπουργειων

    αυτο ειναι το ευχριστω προς τον φασιστα που του πληρωνει το μισθο και την καρεκλα για να τον απειλει και να δινει παροχες στον επιδρομεα αλλοφυλο

    δεν μιλαμε στους φασιστες αλλα καθε μηνα παιρνουμε το μισθο στη τραπεζα απο το αιμα του ελληνα που τον απειλουν με φυαλακη γιατι ζητα το δικιο του





    και φυσικα οι μανδαρινοι του καθεστωτος των αθηνων ενω σηκωνουν το φρυδι απο περοφρονηση στον ελληνα, μαζι με τα τσιρακια τους τους δημοσιογραφους που χαρτζιλικωνουν αβερτα απο το αιμα των φορων του φασιστα κι αυτον

    την ιδια ωρα δεν εχουν κανενα προβλημα με τον φασισμο οταν αυτος ερχεται η ωρα να πληρωσει φορους


    η απεχθεια τους εξαντλειται μονον οταν αυτος ζητα το δικιο του,οταν ερχεται η ωρα να ζητησουν αυτοι κονδυλια για το μονιμως αποτυχημενο δημοκρατικο μανατζεριλικι και τους μισθους τους

    εκει δια μαγειας ο φασιστας ελλην ειναι μια χαρα και η τσεπη του ακομη καλλιτερη,βτραχος εγινε πριγκηπας μεχρι η κολοκυθα να ξαναγινει κολοκυθα και η σταχτοπουτα ξανα σταχτοπουτα



    μονον οταν ζητα λογο για τα λεφτα που πληρωνει ειναι ενοχλητικος και του σηκωνουν το φρυδι απειλιτικα και με αλαζονια χιλιων πιθηκων

    και δωστου αρλουμπες και τρομοκρατια με χριστιανομαρξιστικες τριχες και υποσχεσεις για κλεισιμο στη στενη του ραγια απο τον πασα με το φραγκο και τη γραβατα

    α και οταν θελει την φηφο για να συνεχιζει το πηδημα κει τον θυμαται

    και φυσικα παντα ειναι ο θριαμβος της δημοκρατιας

    αρκει η δημοκρατια να μην ψηφιζει φασιστικα (αριστερα δεν τον πειραζει γιατι και αυτος ενας αριστερος σατραπης ειναι κατα βαθος λουσταρισμενος για τις αναγκες της εποχης) οποτε και αυτη δεν μας αρεσει τοτε γιατι τολμα να μιλαει διχως την αδεια μας και διχως να λεγει το ποιημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή