ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

“Ο χλέμπουρας και οι επιστήμονες”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
“Ο χλέμπουρας και οι επιστήμονες”
Βρισκόμαστε ως κοινωνία (τοπικά και παγνόσμια) σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη στην γενιά μας , αλλά που ιστορικά συμβαίνει περιοδικά περίπου κάθε 100 χρόνια. Η εμφάνιση ιών ή μικροβίων που δεν μπορούν εύκολα και σύμφωνα με τις γνώσεις της επιστημονικής κοινότητος, να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά πρίν προσβάλλουν και επιμολύνουν δυσανάλογα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε να μην παραλύσουν και αποδιοργανωθούν πολλαπλά οι χώρες .
Γείτονες μας (Ιταλοί), πολύ καλύτερα και πολυεπίπεδα οργανωμένοι (οικονομικά, βιομηχανικά, κοινωνικά κλπ) αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων, υπάκουσαν στις επιταγές της επιστημονικής τους κοινότητας (της εξ ορισμού υπεύθυνης για την διαχείριση αυτών των καταστάσεων) και αυτοπεριορίστηκαν διακωμωδώντας ίσως το φαινόμενο , αλλά υπακούοντας στο δέον γεννέσθαι.
Και εδώ εισβάλλει ο χλέμπουρας (απαξιωτική αργκό) ελληνάκος, ο “τα ξέρω όλα” , αυτός που ο κουνιάδος της πεθεράς της ξαδέλφης του φίλου του αδελφού του γείτονα του, έχει έναν γνωστό που του εκμυστηρεύθηκε άκρως απόρρητες πληροφορίες οτι τα σημερινά γεγονότα είναι παγκόσμιο σχέδιο υποταγής και ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και όλα είναι φτιαχτά από τους “ξένοι να ούμ για να μας μαντρώσουν” .
Ο χλέμπουρας που δεν μπορεί να κατεβάσει τα σκουπίδια του μια ορισμένη ώρα, αυτός που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν πετάμε τα απορρίματα όπου μας καπνίσει , αυτός που δεν μπορεί να διακρίνει και να ξεχωρίσει τον κάδο απορριμάτων από τον κάδο ανακύκλωσης, αυτός που δεν καταλαβαίνει οτι η ΛΕΑ είναι λωρίδα μόνο για έκτακτες ανάγκες κλπ κλπ κλπ, ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ έρχεται να βάλει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των άλλων επειδή "ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ".
Αυτό το απόβλητο της κοινωνίας αύριο θα κλαίγεται και θα οδύρεται επειδή “φεύγουν τα μυαλά μας στο εξωτερικό”.



ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;;;;;;
Να έχουν τον κάθε τυχαίο άσχετο να απαξιώνει την επιστημοσύνη, την ικανότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο καθένας από αυτούς στην ειδικότητα και τον τομέα του;
Ας πάνε έξω που τους εκτιμούν, τους χρησιμοποιούν και τους επιβραβεύουν.
Άλλωστε εδώ έχουμε πολυτάλαντους άλλους ξερόλες να τους καλύψουν “ο μήτσος σεισμολόγος”, “ο μήτσος ιχθυολόγος”, “ο μήτσος επιδημιολόγος”, κλπ και μονίμως βέβαια "ο μήτσος ο παπαρολόγος".
Ο μήτσος είναι πάντα το ίδιο πρόσωπο πολυπράγμων, πολύξερος, παντογνώστης αλλά και παγκόσμιος καρπαζοεισπράκτορας που ξέρει τις λύσεις και τα μυστικά για όλα εκτός από το σπίτι του στο οποίο έρχονται να βάλουν τάξη άλλοι (κυρίως ξένοι) και που πάντα ψηφίζει άχρηστους για να τον σώσουν από τους άχρηστους που τον έφεραν σε τέτοια κατάσταση.
Ο "Μήτσος" είναι Ο ΜΕΣΟΣ ΕΜΕΙΣ, εσείς και εγώ!!!

(Περικλής Χόβολος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου