ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ?


4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1912 - Αιγαίο

Τα τέσσερα τουρκικά θωρηκτά με την έξοδό τους έστριψαν δεξιά παραπλέοντας το ακρωτήριο της Έλλης (επειδή δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τα φρούρια της ακτής), ενώ τα ελληνικά στράφηκαν προς συνάντησή τους. Οι δύο στόλοι ήρθαν αντιμέτωποι στις 09:00 σε διάταξη μάχης και απόσταση 17 χλμ. Σε αυτό το σημείο ο Ναύαρχος Κουντουριώτης σήμανε πολεμική έγερση και εξέπεμψε το παρακάτω ιστορικό σήμα από το Θ/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ στο οποίο επέβαινε, προς τον στόλο:

"Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ'ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους"

Ο ελληνικός στόλος δεν έβαλε πρώτος για να κάνει οικονομία πυρομαχικών. Ώρα 09:05 υψώνεται στο Αβέρωφ το προειδοποιητικό σήμα "αρχίσατε πυρ συγχρόνως μετά του Ναυάρχου". Στις 09:22 ο τουρκικός στόλος άνοιξε πρώτος πυρ από απόσταση 12.500 μ., ενώ ο ελληνικός περίμενε 3 λεπτά ανοίγoντας πυρ στις 09:25 από απόσταση 12.000μ. Τα τουρκικά θωρηκτά έβαλλαν κυρίως εναντίον του Αβέρωφ με ταχύ πυρ αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ και το Αβέρωφ δεν έκανε ακριβείς βολές.
Στις 09:35 με την απόσταση των δύο στόλων στα 9.500 μ. ο Κουντουριώτης αποδέσμευσε τον στόλο από τις κινήσεις της ναυαρχίδας του υψώνοντας την σημαία "Ζ" (κινούμαι ανεξάρτητα), και εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη ταχύτητα του Αβέρωφ όρμησε ακάθεκτος με ταχύτητα 21 κόμβων, διαγράφοντας τόξο μπροστά από την γραμμή του τουρκικού στόλου με σκοπό να υπερφαλλαγίσει τα τουρκικά θωρηκτά και να τα βάλει μεταξύ των πυρών του Αβέρωφ και των υπολοίπων ελληνικών θωρηκτών.
Καθώς η ταχύτητα της θωρηκτής μοίρας τύπου Ύδρα ήταν μικρή (14 κόμβοι), το Αβέρωφ υπερφαλάγγισε τον εχθρό μόνο του και ανάμεσα σε πυκνά πυρά του Τουρκικού στόλου και των απέναντι φρουρίων έφτασε σε απόσταση 2.900 μ. από τον αντίπαλο. Οι Τούρκοι, όταν κατάλαβαν ότι ο ελιγμός θα εκτελούνταν με απόλυτη επιτυχία, έκαναν διαδοχική στροφή 160ο και μπήκαν με φοβερή αταξία ξανά στα Στενά, κάτω από την κάλυψη των επάκτιων πυροβόλων των φρουρίων Σεντούλμπαχιρ και Κουμκαλέ.
Πρώτο έκανε μεταβολή το Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα στις 09:50 ακολουθούμενο από τα υπόλοιπα αλλά έτσι τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν πολύ κοντά το ένα στο άλλο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πυροβόλα τους και να μειωθεί η ταχύτητά τους στους 10 κόμβους. Ο σχηματισμός βαλλόταν συνεχώς από το Αβέρωφ και τα άλλα θωρηκτά, που στο μεταξύ πλησίασαν τον Τουρκικό στόλο σε απόσταση 4100 μ. Στις 09:55 το Μπαρμπαρόσα δέχτηκε πλήγμα στο κατάστρωμα της πρύμνης και λίγο αργότερα ένα άλλο βλήμα διαπέρασε τον πυργίσκο της πρύμνης και προκάλεσε ζημιές και στους λέβητες. Τα Τουργκούτ Ρεΐς και Μετζιτιέ είχαν μικρότερες ζημιές. Όμως η ταχύτητα πυρός του Αβέρωφ είχε ελαττωθεί και δεχόταν τα πυρά των θωρηκτών και των φρουρίων που είχε πλησιάσει κατά την εκτέλεση του ελιγμού, κι έτσι εγκατέλειψε την καταδίωξη.
Η ναυμαχία έληξε στις 10:17 με τον τουρκικό στόλο να εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος μέσα στα Στενά στα αγκυροβόλια του Τσανάκκαλε και του Σεντούλμπαχιρ.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 - Π.ΦΑΛΗΡΟ

Εκεί που οι Έλληνες Ναύτες δέχονταν τα βλήματα του Τουρκικού Στόλου, εκεί που βάδισε ο Ναύαρχος Κουντουριώτης σιωπηλός το βράδυ της 3 προς 4 Δεκεμβρίου 1912, την βραδιά προ της ιστορικής Ναυμαχίας της Έλλης, εκεί διάλεξε η κα Χρουσαλλά να χορέψει τα τσιφτετέλια της, ξεδίνοντας με τον σύζυγό της, γνωστό εφοπλιστή!
Εκεί μαζεύτηκαν μοντέλλα, αρσενικά, θηλυκά, κλπ (με το κλπ εννοώ ουδέτερα), γιά να λικνίσουν τα κορμιά τους!

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ "ΙΕΡΟ" ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ!!!!

ΠΟΙΟ ΖΩΟΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ????

Και καλά αν είναι πολιτικός, "πρωτοπαλλήκαρο" του Jeffrey θάναι ....δικαιολογείται!
Αν είναι ένστολο?
ΦΤΟΥ ΣΑΣ !!! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!

Άντε και το γλέντι του επόμενου γάμου της Show-Biz να γίνει στην Ακρόπολη....







7 σχόλια:

  1. ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ε.Ν. ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ: ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ... ΤΩΝ "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ"!!!
    ΤΑ "ΣΑΙΝΙΑ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ (ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ κλπ)???
    ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ, ΚΡΕΜΑΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ.»

    Τί ντροπή, ἀβάσταχτη... Ἑκατὸ γενιές περάσανε, κι αὐτὸ ποὺ ἐμεῖς παραλάβαμε ἀπὸ ἑκατὸ γενιές, ἐμεῖς τὸ καταντήσαμε ἔτσι. Πῶς θὰ μᾶς συγχωρήσῃ ἡ Ἱστορία; Ποῦ θὰ βροῦμε τρύπα νὰ κρυφτοῦμε ἀπὸ τὶς κατάρες τῶν προγόνων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΟΣ !
    Ουτε ιχνος σεβασμου !
    ΕΛΕΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία ΞΕΦΤΥΛΑ, έμενε να το δούμε κι αυτό. Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις διαβασα στο defencenet οτι απολύθηκε ο διευθυντής του πλοίου-μουσείου Αβέρωφ.
    Λυπόμαστε πολύ κύριοι του πολεμικού ναυτικού και του υπουργείου αμύνης, αλλά δεν είναι αρκετή να ξεπλύνη την ντροπή και να καταλαγιάσει την οργή μέσα μας!
    Η κατ'εξακολούθισην προδοσία των εθνικών οσίων και ιερών είναι πλέον επάγγελμα για μερικούς...δυστηχώς επτωχεύσαμεν πρώτον ηθικά και κατόπιν μοιραία και οικονομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η μεγαλυτερη καταντια ειναι οτι δεν εχουμε κατι αντιστοιχο τωρα στο Αιγαιο,σαν αυτα τα καστρα τοτε.Αυτα ειναι τα συμπτωματα της συψεις, που πρεπει να προλαβουμε προτου πειραξουν κατι στο Αιγαιο μας,στη Θρακη μας,ειται καπου αλλου.Αυτοι που θα το εκαναν αυτο ειναι μονο τα πιονια της Νεας Ταξης,οι φιλοι μας οι Τουρκοι-τα Ορκ.Πισω απο την απαξιωση των εθνικων θεματων και των εθνικων συμβολων,ελλοχευει ο κινδυνος,ο μελλοντας.Η καμπανα χτυπαει για τον Υπουργο Αμυνας.Να παρει θεση,να μην το αφησει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτηη χωρα δεν εχει πλεον καμμια ελπιδα
    γιατι οι κατοικοι της δεν σεβονται τα ιερα και τα οσια(δεν εννοω το παπαδαριο).
    επισης εχει υπερπληθωρα απο ΚΩΛΕΤΗΔΕΣ και ΠΑΥΣΑΝΙΕΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή