ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΑPΡΑ

Σε όλα τα γραπτά μου, έχω σαν βασικό γνώμονα την νηφάλια "εξήγηση" των γεγονότων, διότι είμαι πεποισμένος ότι μόνο με την γνώση και την αντίληψη, θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Με αφορμή την δολοφονία του Αριστοτέλη στην Χειμάρρα από Αλβανούς .."Εθνικιστές", περιηγήθηκα το διαδίκτυο με σκοπό να δω πως βλέπουν το γεγονός οι άλλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν τα ίδια ιδεώδη και ιδανικά με μένα...

Λοιπόν τι αντίκρυσα?

"Κραυγές" του στυλ "ορμάτε τους να φτάσουμε μέχρι την Πόλη", "φάτε τα ...λαρύγγια των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα" κλπ παρόμοια από την μιά πλευρά (δικαιολογημένα σε κάποιο βαθμό) και από την άλλη πλευρά "μην διογκώσουμε ένα περιστατικό, που προκάλεσαν μερικοί ανεγκέφαλοι"!

Είδα βέβαια και το τραγικό "Τι Βορειοηπειρώτες και κουραφέξαλα, Αλβανοί πολίτες είναι. Γιατί τότε δεν λέμε Δυτικοθρακιώτες τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης?" (!!!)

Κάθησα και σκέφτηκα όσο μπορούσα πιό νηφάλια λόγω του γεγονότος, τι διαβάζω και βλέπω γύρω μου και αποφάσισα να βαρέσω αυτά τα πλήκτρα του υπολογιστή, μπας και βοηθήσω από πλευράς μου να δούμε την αλήθεια κατάματα. Μιά αλήθεια που και σκληρή είναι και τραγική. Και εξηγούμαι:

Η ζώνη των Βαλκανίων που ζούμε, διότι αυτήν διάλεξαν οι πρόγονοι μας 3,000 χρόνια πριν, διακατέχεται από έναν ξέφρενο Εθνικισμό από όλα τα κράτη που την απαρτίζουν, ίσως διότι διαμέσου των αιώνων, υπήρξαν τόσες πολλές αλλαγές συνόρων που συντηρούσαν πάντα έναν αδηφάγο αλυτρωτισμό.

Το διαπίστωσα όταν εργαζόμενος επί αρκετά χρόνια σαν Υψηλόβαθμο Διευθυντικό στέλεχος σε μιά Πολυεθνική Εταιρεία έφτασα να γίνω "Βαλκανιάρχης" δηλαδή να έχω υπό την ευθύνη μου, πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου και σχεδόν όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Εκεί είδα γιά πρώτη φορά την ουτοπία της "ήρεμης Βαλκανικής"!

Θα σας αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μιά βραδιά στο Βελιγράδι, είχα βγάλει τον Διευθυντή που είχα σαν υπεύθυνο γιά την Σερβία και το Μαυροβούνιο γιά φαγητό μετά από μιά κοπιαστική ημέρα. Μετά το τέλος του φαγητού, αρχίσαμε να πίνουμε τα παραδοσιακά "σνάπς" και ο Σέρβος "έκανε κεφάλι". Εγώ λόγω της θέσης μου ήμουν πιό προσεκτικός και διατηρούσα την νηφαλιότητά μου. Ξεκινήσαμε την συζήτηση γιά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία και γιά το γεγονός ότι μόνο η Ελλάδα δεν "τσίμπησε" στην παραπληροφόρηση των δυτικών μέσων ενημέρωσης (Αγγλίας, Γερμανίας κλπ) και βοήθησε με κάθε τρόπο τους Σέρβους "αδελφούς" μας, έστω και με αυτην την ηθική υποστήριξη. Λίγο λίγο η συζήτηση πήγαινε πιό πέρα, ώσπου χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στην ΠΓΔΜ....
Εκεί έμεινα εμβρόντητος όταν ο Mirce (έτσι λεγόταν ο υφιστάμενος μου Διευθυντής της Σερβίας) μου είπε ότι η "Μακεδονία" είναι "αλύτρωτη" και φτάνει μέχρι την Θεσσαλονικη και τον Όλυμπο!!!
Δώστε βάση... Υφιστάμενος μου, με γνώση του ότι είμαι Έλληνας και του γεγονότος ότι σαν Έλληνας ήμουν παρά το πλευρό του στην διαμάχη της Σερβίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με γνώση της ευαισθησίας που έχουμε σαν Έλληνες στο θέμα της Μακεδονίας μας και της διαμάχης μας με την ΠΓΔΜ (ένα θέμα που έπρεπε να έχουμε κλείσει πριν 20 χρόνια).... Παρόλα ταύτα μου έδειξε τι πιστεύει και στην πορεία ανακάλυψα ότι δεν ήταν ο μόνος που πίστευε το ίδιο σε ότι αφορά την ΠΓΔΜ!

Ένα δεύτερο περιστατικό ήταν όταν σε ένα από τα συχνά ταξίδια μου στην Σόφια, πήρα όλο το team μου εκεί και τους έβγαλα όλους γιά φαγητό επ'ευκαιρία της επίτευξης του στόχου τους σε πωλήσεις και κέρδη γιά το πρώτο τρίμηνο του 2004 (αν θυμάμαι καλά)! Έκαναν σαν τρελλοί από την χαρά τους, γιατί ήξεραν ότι θα τους πήγαινα σε ένα πολυτελές εστιατόριο όπου θα έτρωγαν και θα έπιναν ότι τραβούσε η ψυχή τους. Και το βασικότερο... Θα πλήρωνε η Εταιρεία!
Που λέτε ότι με πήγαν (καθότι άφησα αυτούς να επιλέξουν το μέρος, λόγω εντοπιότητας) ?
Σε ένα όντως πολυτελές εστιατόριο με το όνομα "Μεγάλη Βουλγαρία" !!!

Με έβαλαν να καθήσω σε μιά θέση όπου από πίσω μου είχα ένα χάρτη της Βαλκανικής όπου στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, η πιό ακριτική Ελληνική Ομάδα θα ήταν η ΑΕΛ (Λάρισα)! Όλα τα άλλα, Κεντρική, Ανατολική, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική και Δυτική Θράκη, ΠΓΔΜ, και ένα μικρό κομμάτι της Αλβανίας στην Βουλγαρική επικράτεια. Κοίταξα τον υφιστάμενο μου Βούλγαρο διευθυντή με απορία και του λέω "Radoslav (έτσι ήταν το όνομα του) πως και διάλεξες αυτό το εστιατόριο?"
"Εχει πολύ καλό φαγητό" μου απαντάει και διέκρινα ένα μικρό μειδίαμα στο βλέμμα του!
Πραγματικά έκπληκτος από το γεγονός και διακρίνοντας γελάκια από πλευράς των υπολοίπων εργαζομένων που είχα καλέσει στο τραπέζι, όποτε γυρνούσα και παρατηρούσα αυτόν τον χάρτη, συνέχισα σαν να μην τρέχει τίποτα. Τους άφησα και διάλεξαν ότι πιό εκλεκτό υπήρχε σε ψάρια, κρασί κλπ, και όταν έφτασε η ώρα του λογαριασμού, άναψα τσιγάρο, φόρεσα το παλτό μου και βγήκα έξω, λέγοντας: "Radoslav κανόνισε τον λογαριασμό"!
Έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό! Πήγε να μου πει κάτι αλλά με το ύφος πιά του Προιστάμενου του και όχι του "συνεργάτη" που τον κάλεσε γιά φαγητό του επανέλαβα: "Φρόντισε τον λογαριασμό. Σας περιμένω απ' έξω"!
Τους παρακολουθούσα που ψάχνονταν να βάλουν όλοι ρεφενέ να πληρώσουν τον λογαριασμό, αφού εγώ τους είχα εγκαταλείψει... Ένας εθνικιστικός σαδισμός ξύπνησε μέσα μου βλέποντας την αγωνία τους να μαζέψουν τα Λέβα που χρειάζονταν γιά να πληρώσουν τον τσουχτερό λογαριασμό, όχι μόνο αυτών που έφαγαν και ήπιαν αυτοί, αλλά και αυτών που έφαγα και ήπια εγώ!
Με γύρισαν στο Ξενοδοχείο μου αμίλητοι σε όλη την διαδρομή...
Την επόμενη μέρα ο Radoslav μου έφερε τον λογαριασμό να τον υπογράψω, γιά να πάρει τα χρήματα από το Ταμείο και να τα μοιράσει στους συναδέλφους του που πλήρωσαν μαζί του τον λογαριασμό. Εκεί είχα την ευκαιρία να μιλήσω λίγο μαζί του και να καταλάβω ότι μέσα τους είχαν μιά ζήλεια γιά την Ελλάδα, γιά το γεγονός ότι είχαν Έλληνα προιστάμενο, γιά το γεγονός ότι στην Ελλάδα περνάμε καλύτερα από ότι εκείνοι, από το ότι εμείς είμασταν εδώ και πολλά χρόνια μέλη της ΕΟΚ αρχικά και της ΕΕ μεταγενέστερα κλπ κλπ. Και όλα αυτά τους έβγαιναν σε ένα Εθνικιστικό ...κόμπλεξ, που μόνο με την σκέψη της Μεγάλης Βουλγαρίας μπορούσαν να ξεπεράσουν!
Συζητήσαμε αρκετά, και από τις κουβέντες μου κατάλαβε ότι μπορεί να είμαι στέλεχος Πολυεθνικής αλλά πρώτα από όλα είμαι Έλληνας και ότι δεν θα ανεχόμουν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Και προς μεγάλη του ευχαρίστηση με είδε να βάζω την υπογραφή μου στον λογαριασμό του Εστιατορίου, σημάδι ότι τα βάσανά του τελείωσαν, λόγω της ατυχούς έμπνευσης του να πάει έναν Έλληνα και δη προιστάμενό του, σε ένα εστιατόριο που λεγόταν "Μεγάλη Βουλγαρία" και να τον βάλει να καθήσει μπροστά στον χάρτη της!

Με όλα αυτά που ίσως σας κούρασαν που θέλω να καταλήξω? Στο γεγονός ότι η Βαλκανική είναι πλήρης Εθνικισμού και Αλυτρωτισμού και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ή βλάκας ή ...προδότης!

Ερχόμενοι λοιπόν στην Αλβανία και στο περιστατικό με τον άτυχο Αριστοτέλη, θέλω να σας πω τι καταλαβαίνω από όλη αυτήν την υπόθεση:
"Οι Αλβανοί ΔΕΝ μας υπολογίζουν ή καλύτερα δεν μας παίρνουν στα σοβαρά!"

Οι Αλβανοί ως Τουρκογενής λαός (καμμία σχέση με τους Ιλλυρίους, όπως βαυκαλίζονται), σέβονται ΜΟΝΟ την δύναμη, όπως και οι Τούρκοι άλλωστε!

Βλέπουν ομοεθνείς τους να βρίσκονται στην Ελλάδα, να καίνε επ' ευκαιρία έστω ποδοσφαιρικού αγώνα Ελληνικές σημαίες και κανείς να μην αντιδράει, βλέπουν να μπαίνουν από τα σύνορα και κανείς να μην τους ενοχλέι, βλέπουν ...Έλληνες Πολιτικούς να θέλουν να τους "Ελληνοποιήσουν" λες και είναι ο "περιούσιος Λαός", βλέπουν ότι κανείς Νόμος γιά την Μετανάστευση δεν τηρείται από τις Αρχές, βλέπουν ότι λόγω συμφόρησης των Φυλακών κακοποιοί Ομοεθνείς τους αθωωνονται γιά να επιστρέψουν δήθεν στην Αλβανία, ενώ την επομένη κιόλας μέρα κόβουν βόλτες στην Ομόνοια, βλέπουν μιά "κουτσουλιά" στον χάρτη που λέγεται ΠΓΔΜ να μας έχει στριμώξει στην γωνία, νιώθουν την απατηλή ασφάλεια της ομογάλακτης Τουρκίας και την υποστήριξη των ΗΠΑ στην υπόθεση του Κοσσόβου, και έτσι πιστεύουν ότι ανεξάρτητα από το πόσο μπορούν να "το τραβήξουν το σχοινί" με την Ελλάδα, μπορούν και να μείνουν ατιμώρητοι!

Το βασικότερο βλέπουν απέναντί τους, Ελληνικές Κυβερνήσεις ΧΩΡΙΣ ΠΥΓΜΗ!

Κυβερνήσεις που έκαναν ΑΡΣΗ του ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ απέναντί τους, χωρίς να πάρουν ως αντιστάθμισμα, καθόλου ευεργετικά ανταλλάγματα γιά την καταπιεζόμενη Ελληνική Εθνική και όχι Θρησκευτική Μειονότητα της Βορειου Ηπείρου.

Κυβερνήσεις που σε παρόμοια συμβάντα, σαν αυτό του Αριστοτέλη, απλά να ψελλίζουν κάποιες διαμαρτυρίες!

Όχι οι Αλβανοί δεν ξέρουν Ιστορία (γιά αυτό και νομίζουν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρίων και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός, όπως και ο Γιώργης Καστριώτης)! Απλά οι Τούρκοι τους συμβουλεύουν: "κοιτάτε εμείς, και το 1955 και το 1964-1965 και το 1974 καταφέραμε και τους ξεριζώσαμε από τα εδάφη τους, που τώρα είναι εδάφη μας, και κανείς δεν μας είπε τίποτα!. Κάντε το ίδιο και εσείς... Οι σημερινοί Έλληνες θέλουν μόνο την καλοπέρασή τους, δεν έχουν τα κότσια των προγόνων τους!"

Και αυτό είναι η Αλήθεια! Ψηφίζουμε αυτόν που θα μας τάξει περισσότερα γιά την καλοπέρασή μας ανεξάρτητα αν ξέρουμε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα υπερασπίσει τα Εθνικά μας Συμφέροντα!

Αν το 1955 όταν έγινε τον Σεπτέμβρη η "Νύχτα των Κρυστάλλων" στην Κωνσταντινούπολη, στην Θράκη απελαύνονταν 10,000 Μουσουλμάνοι, αν συνέβαινε το ίδιο το 1964-65 με παράλληλη δήμευση περιουσιών τους , όπως έγινεμε τους Έλληνες της Πόλης, όπου σε μιά νύχτα άφησαν περιουσίες στην Κωσταντινούπολη την Ίμβρο και την Τένεδο και ήλθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, θα σου έλεγα αν τολμούσαν άλλοι να κάνουν το ίδιο!

Αν ήξεραν ότι ο θάνατος του Αριστοτέλη θα σήμαινε βίαιη απέλαση - με παράλληλη φύλαξη των συνόρων - 50.000 Αλβανών με τις οικογένειες τους, από την Ελλάδα, θα σου έλεγα αν έκαναν θανατηφόρες μαγκιές ....οι έτεροι καλοί μας γείτονες!

Το ίδιο το Αλβανικό Κράτος που στην ουσία συντηρείται οικονομικά από την Ελλάδα, θα κρεμούσε ανάποδα στην Πλατεία των Τυράνων (ή Τυράν-ν-ων), τους εγκληματίες δολοφόνους του Αριστοτέλη!

Αλλά ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν ένα Κράτος-οπερέττα με Πολιτικούς χωρίς πυγμή, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ίδιων ανθρώπων και Κυβερνήσεων που εξυπηρετούν και οι ίδιοι...

Και γιά αυτό αποθρασύνονται! Και δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν είδαμε τίποτα ακόμα!

Οι Αλβανοί σήμερα είναι η πρώτη σε πληθυσμό μειονότητα στην χώρα! Με τα δικαιώματα που πήραν μετανάστες και λαθρομετανάστες σύντομα θα μπορούν να έχουν λόγο στα πολιτκά και κοινωνικά αλλά και ΕΘΝΙΚΑ θέματα της χώρας!

Και σε αυτό θα φταίμε εμείς, με αυτούς που ψηφίζουμε!

Και κάτι τελευταίο: "Μην πεις, "Θεός σχωρέστον", γιά τον Αριστοτέλη και αμέσως μετά πας γιά βουτιά στην πισίνα.... Άφησε να περάσει λίγη ώρα... για το τυπικόν της υποθέσεως!

ΥΓ Ευχαριστώ που με ανεχθήκατε!


7 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη παρόμοιες σκέψεις (έστω!)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρατηρησα ενα λαθος...δεν ειμαστε εδω 3000 χρονια...ειμαστε πολυ πιο πριν...αλλα δεν μας το μαθαινει κανεις...ναι ειμαστε πατριωτες εθνικιστες και φασιστες...αλλα γιατι χασαμε σπιτια εδαφη πατριδες(γη του πατερα) και μονιμως ανεχομαστε τον οποιονδηποτε βαρβαρο με την δικαιολογια του ευρωπαικου πολιτισμου που εχουμε....οτι δεν λυνεται κοβεται...ετσι λυθηκε και ο γορδιος δεσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω μαζι σου συμπατριωτη. Το προβλημα ειναι οτι αυτοι που διαφωνουν μαζι μας, κανουν περισσοτερο θορυβο και φοβουνται την λεξη "ρατσιστης", οπως ο διαολος το λιβανι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8a h8ela oloi oi ellines na to diavasoun auto pou egrapses kai idietera oi bouleftes.Eisai TELEIOS BRAVO SOU kai exeis ton sevasmo mou .
    makari na eixame tetoious an8rwpous gia politikous ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή η τοποθέτηση των στοιχείων. Συμπληρώνω οτι η Σερβία ήταν απο τις πρώτες ευρωπαικές χώρες που ανεγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία και οτι η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια άλλαξε το όνομα του δρόμου επι του οποίου είνα η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια σε οδό ''14ης Σεπτεμβρίου'', ημέρα της υπογραφής της Συνθήκης του Αγ. Στεφάνου.
    Φιλία, όπως την εννοούν οι φουκαράδες που μας διοικούν, δεν μπορεί να υπάρξει με κανένα Βαλκάνιο. Στην εξωτερική πολιτική μόνο η ισχύς μετράει. Μόνο οι άσχετοι δεν το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια άτομα σαν τον Κώστα με ιδανικά και άξιες . Αν και είμαι 23 χρονών πιστεύω και εγώ στα ιδία ιδανικά και δεν θέλω να πιστεύω ότι οι προγονοί μου πήγαν άδικα . Η Ελλάδα είναι όμορφη και ωραία για όλους επειδή κάποιοι άλλοι φρόντισαν για αυτό και θέλω να παραμείνει έτσι . όμως για να παραμείνει έτσι πρέπει ο όλοι μας να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην Ελλάδα μας . Πιστεύω ότι αν αλλάξει ο λαός θα αλλάξουν και οι πολιτικοί άλλωστε εμείς τους δίνουμε την λαϊκή εντολή με την ψήφος μας . Δεν θέλω την Ελλάδα της καλοπέρασης και του ξέφρενου γλεντιού αλλά θέλω να δω την Ελλάδα του μόχθου και της εργατιάς και όχι την Ελλάδα του εύκολου κέρδους . Πιστεύω πως θα δούμε ξανά πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Ελ. Βενιζέλος , Χαρ. Τρικούπης , Νικ. Πλαστήρας κ τον Ιωαν. Μεταξά που δεν φοβόντουσαν να πουν το όχι και να συγκρουστούν και να κυνηγήσουν το ανέφικτο . Αυτά είχα να πω Κώστα Μαυροσκούφη σε 3 μήνες μπαίνω στρατό και παρατώ τη δουλεία μου στην όποια είμαι και θέλω να πιστεύω ότι θα με δεχτούν στην σχολή αλεξιπτωτιστών και να μπορέσω να πάρω τον πράσινο μπερέ και να γίνω Πρασινοσκούφης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφη προσέγγιση,ελπίζω και σε μελλοντικά τέτοια άρθρα καθότι μόλις με έκανες αναγνώστη σου.
    Χαίρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή