ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.... ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου (καθιστός δεξιά) συζητά με τον Γερμανό στρατηγό Γιοντλ (καθιστός δεύτερος από αριστερά) και τον Ιταλό στρατηγό Φερρέρο (προς τα δεξιά με την πλάτη προς τον φακό) το τρίτο και οριστικό πρωτόκολλο παράδοσης της Ελλάδας στη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία. Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 1941


ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΣΤΟΝ Real FM ΚΑΙ ΣΤΟ EXTRA-3 ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΩΣ "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ".....
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ 'Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ"....
ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WIKIPEDIA ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ:

Ο Γεώργιος Τσολάκογλου του Κωνσταντίνου (Ρεντίνα Αγράφων, Απρίλιος 1886Αθήνα, 22 Μαΐου 1948) ήταν Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός, διορισμένος πρωθυπουργός κατά την περίοδο κατοχής της Χώρας 19411942 από τις δυνάμεις του Άξονα.

Το πραγματικό του επίθετο ήταν Τσολάκογλους και ήταν αμφιθαλής αδελφός του αντιστράτηγου Νικολάου Σπυρόπουλου. Κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό και στη συνέχεια εισήλθε στη Σχολή Υπαξιωματικών από την οποία αποφοίτησε το 1912 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο Τσολάκογλου συμμετείχε στις κυριότερες μάχες στους Βαλκανικούς Πολέμους, και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και προάχθηκε κατ΄ εκλογή σε λοχαγό και ταγματάρχη και υπηρέτησε στο επιτελείο της 1ης Μεραρχίας στην οποία και αργότερα ανέλαβε επιτελάρχης. Συμμετείχε στην εκστρατεία στην Ουκρανία και στην Μικρασιατική εκστρατεία ως διοικητής τάγματος ευζώνων του 1/39ου και αργότερα ως επιτελάρχης της 4ης Μεραρχίας, κατά την επίθεση του Αυγούστου το 1922. Στην επακολουθήσασα σύμπτυξη του Α΄ Σώματος Στρατού στο οποίο ανήκε ακολούθησε στην αρχή την φάλαγγα του στρατηγού Τρικούπη και λίγο πριν την Σμύρνη την φάλαγγα του στρατηγού Φράγκου. Αντισυνταγματάρχης το 1923, συνταγματάρχης το 1925 και ανώτατος πλέον αξιωματικός το 1935 διοίκησε διαδοχικά: Μεραρχία, την Σχολή Ευελπίδων, και το Γ΄ Σώμα στρατού, του οποίου την διοίκηση ανέλαβε αφού παρέδωσε τη διοίκηση Κρήτης που είχε αναλάβει το 1938, όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το 1940, είχε φθάσει στον βαθμό του αντιστρατήγου και ήταν διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Δυτική Μακεδονία). Μετά την επίθεση των Ιταλών κατά τη μάχη του Μόραβα, με επιτυχημένο ελιγμό, και παρά τους δισταγμούς των ανωτέρων του, συνέβαλε στη πλήρη νίκη του υπ' αυτού Σώματος στρατού. Μετά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος (6 Απριλίου 1941), την βαθιά στην συνέχεια διείσδυση αυτών προς την Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου του 1941 και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ύστερα δε από την αναχώρηση της Ελληνικήσ πολιτειακής ηγεσίας στην Μέση Ανατολή, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη.

Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.

Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg).

Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο με τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

Στα απομνημονεύματα του,[1] ο Τσολάκογλου γράφει :

«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

Στις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε από μόνος του (- διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942. Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν. Για την κατάσταση εκείνη οι Γερμανοί επέρριψαν ακέραιη την ευθύνη στους Ιταλούς που δεν έπραξαν τίποτε, κατά αρμοδιότητα που διατηρούσαν, για να προλάβουν αυτή την οικονομική εξέλιξη, αν και εισήγαγαν στη συνέχεια τη λεγόμενη "μεσογειακή δραχμή". Τελικά ο Τσολάκογλου παραιτούμενος από το αξίωμά του, μετά από πολλές πιέσεις που του άσκησαν εγγράφως οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων οι Καφαντάρης, Σοφούλης, Γονατάς, Μάξιμος, Πάγκαλος, ακόμη και ο Ράλλης, αλλά και μετά από δύο ανεπιτυχείς γύρους διαπραγματεύσεων με τους Γερμανούς (Βερολίνο - Σεπτέμβριος 1942) και Ιταλούς (Ρώμη - Οκτώβριος 1942), που αφορούσαν τα ελληνικά δημοσιονομικά, στη συνέχεια ιδιώτευσε. Στην πρώτη αυτή κατοχική κυβέρνηση συμμετείχαν οι άλλοι δύο αντιστράτηγοι της συνθηκολόγησης, Δεμέστιχας και Μπάκος, ο επόμενος κατοχικός πρωθυπουργός (ιατρός) Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, που τελούσε χρέη αντιπροέδρου, καθώς και ο τότε υπουργός οικονομικών Σωτήριος Γκοτζαμάνης που διατηρήθηκε στην ίδια θέση από την επόμενη κυβέρνηση.

Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

Έχοντας προσβληθεί από λευχαιμία, νοσηλεύθηκε επί έναν χρόνο στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), όπου και πέθανε τον Μάιο του 1948. Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Ο ΑΓΩΝ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΑΧΗΤΙ....

ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΧΕΣ - ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΑΛΙΧΛΗ ΣΤΑ 1922 ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΗ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ)!!!!

ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ....

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 1941 ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.... (Γιατί διαφωνώ με τον Γ.Τράγκα)

Ο Γεώργιος Τσολάκογλου, υπόγραψε την Συνθηκολόγηση όταν ο άνισος αγώνας ήταν πλέον μάταιος και στο σκεπτικό του υπήρξε η προστασία του μέχρι πριν λίγο μαχόμενου Στρατεύματος από αντίποινα ΚΥΡΙΑ των Ιταλών!

Δεν είχε άλλη επιλογή!

Δεν είχε κάτι άλλο να κάνει εναλλακτικά! Απλά σε αυτόν έτυχε να πάρει την πρωτοβουλία της υπογραφής της Συνθηκολόγησης!

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, ζήτησε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, να ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ "υπερθεματίζοντας" στην ανικανότητα της Ελλάδος να ...αντισταθεί ή καλύτερα να σταθεί στα πόδια της!!!!

Επίσης ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, είχε εναλλακτικές λύσεις! Εναλλακτικές λύσεις που συνειδητά δεν τις χρησιμοποίησε!

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης, ομογενής στην Ρωσία και προσωπικός φίλος του Πούτιν, έκλεισε ένα ραντεβού γιά τους δύο άνδρες, με σκοπό να συζητήσουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, ο Γ.Παπανδρέου Jr, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε αυτήν την συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, αλλά τον ζάλισε με τις συνήθεις ανοησίες του... όπως η "πράσινη ανάπτυξη" (όπως λέμε "πράσινα άλογα")!

Όταν πάλι οι Κινέζοι - οι οποίοι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μιά χώρα της ΕΕ που βρίσκεται γεωγραφικά σε στρατηγική θέση στην Μεσόγειο - έδειξαν την πρόθεση να επενδύσουν μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, γεγονός που θα έδινε μιά ανάσα από τον βρόγχο του χρέους, πάλι ο Γ.Παπανδρέου "σφύριζε αδιάφορα" !!!!!

Τέλος ενώ οι Ευρωπαίοι έδειχναν μουδιασμένοι από το πρόβλημα που προέκυψε στην Ευρωζώνη εξ αιτίας της Ελλάδος, ο Γ.Παπανδρέου τους έδειξε τον δρόμο της καθυπόταξης του Έλληνα, ζητώντας αυτοβούλως να πάει στο Δ.Ν.Τ. και μιλώντας γιά "Τιτανικό".....

Σαν να τους έλεγε "ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΤΕ ΜΑΣ" !!!!!

Και πριν κάν του ζητήσουν οτιδήποτε οι Νεο-Ναζιστές της Μέρκελ, τους είπε: "Εδώ είναι τα ασημικά μας, ελάτε να τα πάρετε..."!!!!

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΤΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο Γ.ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ....

Ο ΜΕΝ ΠΡΩΤΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ, Ο ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ!

ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ (τότε) ΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟ (τώρα) ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΙΚΡΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ' ΔΕ!!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ;;;;;

Υ.Γ. Με βάση τις γνώσεις μου περί Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, πιό πολύ θα ταίριαζε ο χαρακτηρισμός "ΡΑΛΛΗΣ" ή "ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΣ" στον Γεωργάκη, οι οποίοι ήταν καραμπινάτοι και συνειδητοί δοσίλογοι... παρά "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ" !


13 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. συμφωνώ δε πιστεύω οτι ο Τσολάκογλου είχε λύσεις στο τραπέζι!Ο ΓΑΠ είχε εναλλακτικές που ούτε καν τις εξέτασε.Πέραν της συνθήκης,ανέλαβε την εξουσία για να κρατήσει τα προσχήματα σε μια κατεχόμενη χώρα,οι άλλοι την έκαναν για το Κάιρο,γιατί δεν έμειναν;Παρά γύρισαν μετά να μας βάλουν σε τάξη.Ο Τσολάκογλου και έμεινε και τιμωρήθηκε ,ο ΓΑΠ και Παπακωσταντινου πότε θα τιμωρηθούν;

      Διαγραφή
  2. ΔΙΑΦΩΝΩ σεδυο .Ο Τολακογλου δεν εκανε πραξικοπημα .Πραξικοπημα καλειται ο δια της βιας σφετερισμος της εξουσιας που επιτγχανει με την χρηση οπλων .Ο Ι. Πιτσικας την εσπερα της 19ης εφυγε εκων με τον Παν. Κανελλοπουλο για την Αθηνα αφηνοντας στη θεση του τον Τσολακογλου ως αρχαιοτερο .Στην δικη των δοσιλογων ο Τσολακογλου ///ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ!!!!//το πραξικοπημα για χαρη του Πιτσικα .Απο τοτε αντιγραφει ο ενας απο τον αλλο το πραξικοπημα του Τσολακογλου.Δεν παραιτηθη για ναιδιωτευσει δεν ανοιξε μπακαλικο. Μια εξαρση του χρονιου νοσηματος απο το οποιο επασχε απο το 1940 τον κατεβαλε και ειχε αναγκη κουρας .Νοσηλευθηκε στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ το οποιο ιδρυσε ο ιδιος με το προεδρικο διαταγμα 597/1941 και διεθεσε σ΄αυτο ΟΛΗ την αξιολογη περιουσια του .Το αρθρο αν δεν τα λαβουμε υπ οψη αυτα ειναι αριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφορα τον Ανωνυμο 1-φευρουαριου 2012 .6,14 μμ.Στην εποχη μας οι λεξεις προδοσια και προδοτης εχουν χασει την πραγματικη τους σημασια.Στην βουλη οι βουλευτες αποκαλου τον αντιπολιτευομενο βουλευτη προδοτη.Συμφωνα με τους προγονους μας προδοτης θεωρειτο ο εξ ιδιοτελειας ενεργων προς οφελος του ιδιου κατα του κοινου συμφεροντος των συμπατριωτων των .Συνεννοουμενος μετα των πολεμιων αποβλεπει στον χρηματισμο και την διαφυλαξη τηςζωης του αδιαφορωντας για τους συμπατριωτας του.Ας μου εξηγησει καποιος που ταιριαζει οχαρακτηρισμος προδοτης στον Τσολακογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρωτη και δευτερη συνθηκολογηση δεν εγινε ανευ ορων αλλα αναφερεται σαφως να μη αιμαλωτισθει ο Ελληνικος στρατος .Το δευτερο πρωτοκολλο το υπογραψε ο Φον Γκρειφφεμπεργκ ο οποιος δεν ηταν αρχηγος αλλα επιτελαρχης του Φον Βαλτερ Λιστ αρχιστρατηγου Ν.Α. Ευρωπης με την εγκριση του οποιου υπογραφησαν και τα τρια πρωτοκολλα .Το τριτο κατ απαιτηση υων Ιταλων ηταν ανευ ορων .Ηταν ανευ σημασιας διοτι οι Ιταλοι δεν περασαν τα συνορα . Ο Φον Λιστ ειχε εκδοσει διαταγη να μη συλλαμβανουν οι Γερμανοι τους Ελληνες φανταρους αιχμαλωτους. Ολα με την εγκριση του Χιτλερ που τον κολακευσε ο Τσολακογλου αποκαλοντας τον μεγαλοφυη ηγετη.....παροντος του Συνταγματαρχη Μπαλη απο οπου και οι πληροφορια .Ειναι στην φωτογραφια του τριτου πρωτοκολου περιλυπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δευτερο πρωτοκολλο ετοιμασαν οι Γερμανοι ανευ ορων δηλαδη αιχμαλωσια.Ο Τσολακογλου αρνηθηκε να το υπογραψει .Μετα απο 10 ωρων διαπραγματευσεις με τον αριστρατηγο Ν.Α.Ευρωπης Βιλχελμ Ζιγκμουντ Φον Βαλτερ Λιστ προσετεθησαν οι δυο τελευταιες παραγραφοι με τον ορο μη αιχμαλωσιας .Περιλαμβανε ο ορος και το ΤΣΑΜ που ειχε ηδη αιχμαλωτισθει την9η-5.Τοδευτερο πρωτοκολλο υπογραψε οΦον γκραιφφεμπεργκ επιτελαρχης του Φον Λιστ.

      Διαγραφή
    2. Το τηλεγραφημα ,Εσταλει απο το γραφειο του Παπαγου

      Διαγραφή
  5. Το τηλεγραφημα .ΔΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΣΙ ΤΟΥΤΟ. ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Υποστρατηγος Χειγουντ αρχηγος της εν Ελλαδι βρετανικης αποστολης .Εσταλει απο το γραφειο του Παπαγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσολακογλου εκανε προδοσια γιατι παρακουσε την βασιλικη διαταγη .-Να συνεχσθει ο πολεμος μεχρις εσχατων και μεχρι του τελευταιου στρατιωτη.Μια ολοκληρη γενια Ελληνοπουλα 220000 Αλβανιας και 80000 του ΤΣΑΜ ηταν καταδικασμενα.Ο βασιλιας Καρολος Γκλιξμπουργκ δεν θεωρειται προδοτης διοτι τα Ελληνοπουλα δεν ηταν συμπατριωτες του .Το ονομα Γεωργιος Β΄ηταν ενας τιτλος .Το ρασο δεν κανει τον παπα .Αν ηταν Ελληνας επρεπε να μεινει και να κανει οτι ηταν δυνατον για να ελαφρυνει τα δεινα του σκλαβωμενου Ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τσολακογλου πληρωσε ακριβα την ανυπακοη στις διαταγες της βασιλικας κλικας .Δεν τον ενδιεφερε ομως .// Επετυχα την διασωση 300000 ηρωων τας Αλβανιας .Χαριν αυτων ειμαι προθημος να υποστω αγογγιστως οσα αδικως υφισταμε.Την ζωην μου δεν την υπολογιζω.Περι τιμης δεν ομιλω διοτι η ατιμωσημου ειναι βεβαια.///Δεν σεβασθηκαν ουτε τον νεκρο .Ειναι πιθανο οτι πεθανε τον Φεβρουαριο .Διερευσε απο το προσωπικο του ΝΙ,ΜΤΣ.Επειδη ετοιμασε οκοσμος μεγαλη πομπητον θαψανε τον Μαιο με διαδηκασια θανατοποινητη εψαλε λιγα λογια ενας παπας και τον παραχωσαν βιαστικα καποιος καρφωσε στο χωμα εναν ξηλινο σταυρο .Μετα απο χρονια ο Δημαρχος Κατσοτας εβαλε τα οστα του Τσολακογλου σε αξιοπρεπη μνημα.Συχορεστε την ανορθογραφια .Δεν φοιτησα σ΄Ελληνικο σχολιο .Μελετω την ιστορια των προφονων μας απο μηδενικη βαση .ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .Στα ξενα ημουν τιμημενος Ελληνας ,στην Ελλαδα περιφρονημενος ματαναστης.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΙΡΕ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ .Σε καμαρωνω και σε ζηλευω.Ειχα τραυματισθει απο Ιταλικη χειροβομβιδα στη κατοχη .Οταν παρουσιασθηκα στο κ.ν. Κορινθου απεκρυψα τον τραυματισμο μου και δηλωσα εθελοντης στην μοναδα υποβρτχιων καταστροφων.Ημουν αθλητης κολυμβησης.Αποκαλυφθηκα και περασα στρατοδικειο για την αποκρτψη των τραυματων .Αθοωθηκα διοτι στην στρατιωτικη δικαιοσυνη δεν υπαρχει προβλεψη για το αδικημα αυτο .Υπηρετησα την πατριδα ως τεχνικος .Πολιτικη επστρατευση.Σου τα λεω αυτα για να καταλαβεις τα αισθηματα μου προς εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως προκυπτει απο το οικογενειακο του περιβαλλον και απο ημερολογιο ιατρου Κωνσταντινου Μερμυγκα ,το καλοκαιρι του 1940εγινε διαγνωση οτι ο Γ. Τσολακογλου ειχε προσβληθει απο Χ Λ Λ.*Λεμφοκυτταρικη λευχαιμια .Η λευχαιμια αυτη προσβαλλει τους ενηλικες κι εχει αργη εξελιξη με υφεσεις και εξαρσεις ενω το μοιραιο επερχεται σε 8 το πολυ χρονια .Ο Τσολακογλου ηταν εξυπνος και μορφωμενος .Μπορουσε να παρει συνταξη δια λογους υγειας και να κανει κουρα .Ο τορπιλισμος της της Ελλης τον εκανε ν΄αλλαξει αποφαση .Τιμωρισε τους Ιταλους στην Κορυτσα και στο μοραβα .Εσυ Ελληνα θα το εκαμνες αυτο? ΕΛ.ΠΟ.ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή