ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από τα Μ.Μ.Ε.

γράφει ο Κώστας Δημητριάδης



Αυτές τις μέρες των θλιβερών επετείων, γινόμαστε πάντα θεατές, ενός θεάτρου σκιών από τα μεγάλα κανάλια, όπου ο κάθε «κολλημένος» πολιτικός, καλείται μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικός, να μας πει την γνώμη του, τις εμπειρίες του και τα βιώματά του από τότε.
Και αντί να ακούσουμε την αλήθεια με πραγματικά γεγονότα, ζούμε μια εικονική πραγματικότητα πολιτικής χροιάς, που την έχουν πιστέψει και κείνοι, ακούγοντας όλα αυτά τα χρόνια την ίδια κασσέτα από τους …προηγούμενους πολιτικούς!
Κατά κοινή ομολογία οι περισσότεροι Δημοσιογράφοι είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.
Και στην προσπάθειά τους να μην το εμφανίσουν προς τα έξω, προς το κοινό που τους παρακολουθεί, αρέσκονται «να γλύφουν» τον κάθε πικραμένο πολιτικάντη που νομίζει ότι με τις «εμμονικές παρόλες του» μας κάνει μαθήματα σύγχρονης Ιστορίας! Παράδειγμα:
- Εμφανίστηκε κάποιος Συλλικιώτης – έτσι ήταν το όνομα του – και με έκπληξη έμαθα από αυτόν, ότι οι μόνοι που αντιστάθηκαν στον Τούρκο ήταν οι «αριστεροί» Κύπριοι, γιατί οι Εοκαβητατζήδες ήταν λέει στο Τρόοδος και κάνανε …πλιάτσικο! Για τον εν λόγω «κύριο» που επέμενε ότι όλα αυτά γίνονταν μπροστά του, δεν του έγινε γνωστή ποτέ η φράση: «εσείς τους φέρατε, εσείς να τους πολεμήσετε» που έλεγαν κάποιοι, σίγουρα όχι «Ενωτικοί», οι οποίοι πετούσαν τα μαρτίνια τους και έφευγαν στα μετόπισθεν, αφήνοντας τα τάγματα τους με 30 ή 40 άνδρες.
- Εμφανίστηκε ο γνωστός «Παντογνώστης» και επίτιμος επιθεωρητής «Κλουζώ» σε Κυπριακή έκδοση, κ.Κουλίας και δήλωνε για τους «χουντικούς», τους «εοκαβητατζήδες», τους έτσι, τους αλλιώς, που έφεραν τους Τούρκους στο νησί, ξεχνώντας με άκομψο τρόπο να αναφερθεί «στην ιερή αγελάδα» του και την ομιλία της στο Σ.Α. του Ο.Η.Ε. την 19/7/74. Σαν αυτή η ομιλία να μην έγινε ποτέ κι αν έγινε την αγνοούμε σαν να μην έπαιξε κανένα ρόλο.
- Ακούσαμε τον κ.Σιζόπουλο να μιλάει για το Πραξικόπημα (συμφωνώ προδοτικό), που έφερε τους Τούρκους, οι οποίοι κατάλαβαν το 37% του νησιού!  Άλματα στον χρόνο και τα γεγονότα. Καμιά μνεία στα εδαφικά οφέλη των Τούρκων στον Αττίλα Ι, στην εκεχειρία (που πλέον δεν είχαμε χουντικούς) ή στον Αττίλα ΙΙ. Απλό γύρισμα μιας σελίδας και τα ξεπερνάμε με μια φράση όλα…
Κλείνω αυτή την μικρή παρέμβαση μου ζητώντας από τα κανάλια – ιδίως τα λεγόμενα μεγάλα – να πράξουν το πραγματικό έργο τους!
Το αυτονόητο έργο τους!
Την ενημέρωση!
Με αντικειμενικότητα και με σεβασμό στην Ιστορική Αλήθεια.
Κι όχι με αυτό το χάλι…

Αναρτήθηκε στην εφημερίδα Η ΜΑΧΗ την 23/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου