ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ
XX ΤΘΜ - XXIV ΤΘΤ - ΧΧVI EMA

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο
Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης*


Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κρίση, μας έκανε και 2-3 καλά.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα και εξηγούμαι:


Πριν την κρίση ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ.
Καλό παιδί ο Τραπεζίτης.
Καλό παιδί ο Εργολάβος της ΔΕΗ/ΑΗΚ.
Καλό παιδί ο Σπιτονοικοκύρης μας.
Καλό παιδί ο Φούρναρης.
Καλό παιδί ο Αδελφός και η Αδελφή μας.
Καλό παιδί ο ή η Σύντροφος.
Καλό παιδί ο Μηχανικός Αυτοκινήτων.
Καλό παιδί ο Εφοριακός.
Καλό παιδί ο Υπάλληλος μας.
Καλό παιδί ο Προμηθευτής μας.
Καλό παιδί αυτός ο Πελάτης μας.
Καλό παιδί τούτος…
Καλό παιδί κείνος
Καλό παιδί και ο άλλος....

ΚΑΙ ΗΛΘΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ... Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ !!!

Και έσφιξαν τα πράγματα… Άρχισε η οικονομική δυσπραγία....

Και αίφνης...

Το καλό παιδί ο Τραπεζίτης σου λέει «πλήρωσε αλλιώς θα πάρουμε το σπίτι σου» και βάζει και 10 εισπρακτικές και δικηγόρους να σου τηλεφωνούν μέχρι τις 11 το βράδυ στο σπίτι-δουλειά εναλλάξ, να σε πιέζει και να σε απειλεί....

Το καλό παιδί ο εργολάβος της ΔΕΗ (η Ελλαδική ΑΗΚ) σου λέει «πλήρωσε αλλιώς έχω εντολή να σου κόψω την παροχή στο ρεύμα».

Το καλό παιδί ο σπιτονοικοκύρης σου στέλνει «Αγωγή Εξώσεως» και «Εντολή Αποβολής από το Μίσθιο» γιατί καθυστέρησες 4 νοίκια επειδή έμεινες άνεργος και ο «φουκαράς» σου λέει «αυτό το σπιτάκι μόνο έχω και εκμεταλλεύομαι», ξεχνώντας ότι ποτέ δεν του είχες φέρει αντίρρηση όποτε έκανε αύξηση στο νοίκι...

Το καλό παιδί ο φούρναρης σου λέει «δυστυχώς δεν μπορώ να σε πιστώσω άλλο» και ότι «δεν έχει ψωμί αν δεν πληρώσεις τα χρωστούμενα».

Το καλό παιδί ο αδελφός μας ή η αδελφή μας, ξεχνάει πόσο τον/την έχεις βοηθήσει οικονομικά στο παρελθόν, πόσο τον/την στήριξες όταν ήσουν στα «πάνω σου» και σήμερα σου λέει «ξέρω ότι μου έδωσες τόσα λεφτά ...αλλά δεν έχεις αποδείξεις» !!!

Το καλό παιδί ο/η σύντροφός μας, σου λέει «δεν μπορώ συνέχεια κλεισμένος/η μέσα» και «ακόμα μια χρονιά που δεν πήγαμε διακοπές» όντας συνηθισμένος/η κάθε χρόνο να κάνει διακοπές ένα μήνα σε κάποιο τουριστικό προορισμό. Και να κλείνει την συζήτηση λέγοντας «ουφ βαρέθηκα, δεν μπορώ να ζήσω πλέον μαζί σου, θα γυρίσω σπίτι μου» !!!

Το καλό παιδί ο μηχανικός αυτοκινήτων δεν σου παραδίδει το επισκευασμένο αυτοκίνητο επειδή δεν σε εμπιστεύεται που του είπες ότι θα τον πληρώσεις την Παρασκευή και σου απαντάει με μαγκιά «το αμάξι δεν κουνάει αν δεν έλθεις να το πληρώσεις»... Παρόλο που τις καλές εποχές του είχες αφήσει ένα κάρο χρήματα σε αξεσουάρ και βελτιώσεις.

Το καλό παιδί ο Εφοριακός που πάντα ερχόταν να σε επισκεφθεί για να πάρει «ένα σφυράκι για το σπίτι» και πάντα με προσποιητό ύφος σε ρώταγε «πόσο κάνει»; ξέροντας ότι δεν θα του πάρεις χρήματα (τράκα – μούχτιν δηλαδή), τώρα σου λέει «δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, έστειλα τον φάκελό σου στο Δικαστικό»....και ότι «καλά θα κάνεις να πληρώσεις γιατί το Κράτος δεν παίζει» !!!

Το καλό παιδί ο Υπάλληλός μας που τον έχεις 20 χρόνια και πάντα του έδινες αύξηση χωρίς να την ζητήσει, τώρα σου κάνει «Επίσχεση Εργασίας» γιατί του καθυστέρησες δύο μισθούς επειδή δεν είχε δουλειά - και όχι επειδή δεν ήθελες να τον πληρώσεις... Του λες μα βλέπεις δεν πατάει πελάτης... και σου απαντάει αφού συμβουλευτεί την «σύζυγο στο σπίτι» με «Επίσχεση» και την φράση «δεν με νοιάζει εγώ θέλω τα λεφτά μου»...

Το καλό παιδί ο Προμηθευτής μας, που του άφηνες κάποτε πολύ καλά λεφτά σε καθημερινή βάση και σου έλεγε «μακάρι να μας χρωστάς» και «όλη η αποθήκη μου δική σου», τώρα σου λέει «συγγνώμη φίλε αλλά πλέον εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» και σου γυρνάει την πλάτη...

Το καλό παιδί εκείνος ο πελάτης που πάντα του έκανες καλές τιμές και τον βοήθησες με μακροχρόνια πίστωση στο ξεκίνημα του, για να μπορέσει να φτιάξει και να εξοπλίσει το μηχανουργείο του, σήμερα έρχεται και σου λέει «είσαι 2€ πιο ακριβός φίλε, από τον τάδε. Αν μου το δώσεις ίδια τιμή θα σε προτιμήσω…» (και μένεις ‘άγαλμα’ με την γεμάτη αγνωμοσύνη ατάκα του!)

Και πολλά, πολλά ακόμα παρόμοια που όλοι λίγο ως πολύ βιώνουμε καθημερινά από «τέως καλά παιδιά», που σήμερα γίνονται «δυνάστες» και «τρομοκράτες» της ζωής μας... και προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην κατάθλιψη!ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ... ΤΕΛΕΙΩΣ!
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ...
ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..
ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ»…

Και το οφείλουμε στην κρίση αυτό.... Μόνο στην κρίση...

Γιατί στις δυσκολίες ο άνθρωπος, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο...

ΑΥΤΑ... ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

*kostasmavroskoufis@gmail.com

Δημοσιευθηκε στην σελ 20 της εφημεριδας ΜΑΧΗ - FREE PRESS της Κύπρου την 8/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου